Opet navala za cijepljenje na Velesajmu, red je ogroman

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2021. u 12:09
Foto: Zeljko Hladika/pixsell/arhiva

Na zagrebačkom Velesajmu može se cijepiti i bez prethodne najave, ali pri dolasku na cijepljenje prednost imaju građani koji su se prethodno naručili putem jedne od dostupnih platformi.

Na zagrebačkom Velesajmu ponovno su velike gužve za cijepljenje, a kako javlja reporterka N1 televizije, najviše građana došlo je po booster dozu.

Na zagrebačkom Velesajmu može se cijepiti i bez prethodne najave, ali pri dolasku na cijepljenje prednost imaju građani koji su se prethodno naručili putem jedne od dostupnih platformi.

“Dosad su na Velesajmu bile četiri kolone, za prvu, drugu i treću dozu te za strane državljane. Sada je jedna kolona za sve one građane koji su naručeni, druga za sve one koji su stigli nakon javnog poziva i treća za trudnice i osobe s invaliditetom. U četvrti dio cijepnog pukta mogu doći strani državljani”, javlja naša reporterka Ivana Kopčić.

Gdje se građani mogu cijepiti u Zagrebu?

Osim na Velesajmu, cijepljenje je dostupno i na osam cijepnih punktova pri Domovima zdravlja od ponedjeljka do nedjelje od 14.00 do 20.00 sati, na sljedećim lokacijama:

DOM ZDRAVLJA ZAGREB – CENTAR

1. Runjaninova 4

2. Lučko, Lučko 2a

3. Šestine, Šestinska cesta 1

DOM ZDRAVLJA ZAGREB – ISTOK

1. Sesvete, Ninska 16

2. Dubrava – Trnava, Resnički put 81

DOM ZDRAVLJA ZAGREB – ZAPAD

1. Gajnice, Ulica Kerestinačkih žrtava 31

2. Špansko, Trg Ivana Kukuljevića 1

3. Prečko, Prečko 2a

Cijepljenje bez najave

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) organizira dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje na obje lokacije organizirano je za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću/docjepnu dozu cjepiva.

Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati i svake subote od 10.00 do 14.00 sati. U subotu 25. prosinca 2021. i 1. siječnja 2022. cijepni punkt neće raditi.

Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 14.00 do 18.00 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 14.00 do 18.00 sati. Na dane 24. i 31. prosinca punkt radi od 9 do 12 sati.

Uz to, građani se mogu cijepiti protiv covida i u nekim ljekarnama, a popis ljekarni diljem Hrvatske u kojima se građani mogu cijepiti možete pogledati OVDJE.

Komentirajte prvi

New Report

Close