Općina sama napravila projekt za luksuzni hotel i sredila teren, sad se traži investitor

Autor: Marija Crnjak , 14. rujan 2018. u 14:15
Pogled iz budućeg hotela u Klisu. Foto: Općina Klis

Općina Klis osigurala je kompletnu infrastrukturu za potencijalne investitore u blizini lokacije, a na istoj parceli moguće je izgraditi dodatnih 10 vila uz sami hotel.

U općini Klis odlučili su sami pokrenuti projekt izgradnje hotela, kojim žele privući ulagače. Načelnik općine Klis Jakov Vetma na današnjoj konferenciji za novinare pojasnio je zašto su se odlučili na ovaj nesvakidašnji korak.

„Općina Klis odlučila je ne čekati da investitori pokucaju na naša vrata, već smo sami osmislili atraktivan projekt i osigurali još atraktivniji teren koji ćemo im ponuditi za ulaganje. U suradnji s arhitektima razvili smo projekt izgradnje kaskadnog hotela koji će se uklopiti u okoliš i svojim tlocrtom pratiti izgled naše tvrđave. Ovaj projekt ne samo da će donijeti dodanu vrijednost Klisu i osigurati kapacitete za nove posjetitelje, već će se po njegovom završetku otvoriti najmanje 60 novih radnih mjesta za Klišane. Općina Klis osigurala je kompletnu infrastrukturu za potencijalne investitore u blizini lokacije, a na istoj parceli moguće je izgraditi dodatnih 10 vila uz sami hotel,“ izjavio je danas načelnik Općine.

Načelnik Vetma prezentirao je idejno rješenje budućeg hotela koji bi trebao niknuti na parceli veličine 20.000 kvadrata, na 400 metara od Kliške tvrđave. Najavio je da će kroz mjesec dana objaviti javni natječaj za prodaju nekretnina za izgradnju hotela i vila po točno preciziranim uvjetima gradnje. Pripremili su i svu dokumentaciju za Agenciju za investicije i konkurentnost za Katalog investicija, a razgovaraju i o ulasku u Katalog investicija u turizmu.

Kako pojašnjavaju u općini, glavna ideja vodilja arhitektonskog ureda Srđane Dugalić bilo je razdijeliti građevinu hotela u više volumena, a svaki kaskadno utopiti u prirodni kosi teren. Ovakva gradnja posjetiteljima će omogućiti vlastite zelene terase za svaku sobu i vezu unutarnjeg prostora s vanjskim, a osim sa zelenim terasama, volumeni će biti povezani i s infinity bazenima. Hotel će, uz suteren i garažni dio, imati i četiri kata s ukupnim kapacitetom od 93 sobe i šest apartmana. Svi su smješteni na način da imaju otvoren pogled prema moru i cijelom bazenu Klisa, Solina i Splita. Projektom je predviđen i unutrašnji zatvoreni bazen u sklopu SPA prostora. Uz tri vanjska bazena, moguće je smještati i pojedinačne bazene na terasi sobe, ukoliko investitor to bude želio.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Da ponude infrastrukturu i olakšaju proceduru papirologije, je ok. Pravo pitanje je: Žašto nema stranih hotelskih lanaca kod nas!?

Upravo je to ono što investitori neće, da netko “osmišljava” projekte njihovim novcima. Neće to HDZ- marksistima nikad ući u glavu, dok ih netko ne zamijeni i ne potjera nogom u stražnjicu u privatni sektor, beskrajno će se iživljavati.

Ako je načelnik općine Klis dobar developer, neka ode u London i nađe investitore pokazujući im svoje reference u developerskom biznisu. Plaća od 200-300.000 kn mjesečno, pa naviše. Zašto bi sjedio u Klisu ako ga čekaju toliki novci u Londonu? Ili neka bar za svoj projekt u Klisu polaže ekonomsku studiju, istraživanje tržišta, ciljanu klijentelu, očekivani profit.

Ovo je ludost bez granica i nastavlja se svakim danom djelovanja HDZ-a u rasturanju države i društva.

New Report

Close