Oni su uvijek prvi na udaru kod kresanja plaća

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. listopad 2016. u 08:56
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Predsjednica Sindikata Sanja Šprem je ocijenila kako se samo tijekom predizborne kampanje govori o statusu i materijalnom položaju učitelja, a nakon izbora opet su zaboravljeni i zapostavljeni.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem u srijedu je na obilježavanju Svjetskog dana učitelja u Sisku rekla da se učiteljima svake godine dodaje 30 posto više administrativnih poslova, a da oni nisu birokrati nego kreativci, koji su, kako je istaknula, uvijek prvi u kresanju plaća.    

Sa skupa u organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja Sisačko-moslavačke županije, koji je okupio oko 300 učitelja, upućena je poruka kako je došlo vrijeme za promjene.  Prema statističkim podacima, učitelji su u Hrvatskoj najpotplaćeniji od 19 promatranih djelatnosti i nužna je hitna reforma obrazovanja kako bi se njihov položaj popravio, rečeno je na skupu učitelja u Sisku.

Predsjednica Sindikata Sanja Šprem je ocijenila kako se samo tijekom predizborne kampanje govori o statusu i materijalnom položaju učitelja, a nakon izbora opet su zaboravljeni i zapostavljeni.  Izrazila je očekivanje da će nova Vlada to promijeniti.

"Ove je godine u povodu Dana učitelja posebno stavljen naglasak na položaj i status učitelja u društvu. Potrebno je u javnosti promijeniti percepciju o učiteljima i njihovom radu. Oni vole raditi svoj posao, pa često govore da to nije njihova profesija nego poziv, rekla je Šprem.  Kako je dodala, materijalne satisfakcije za takav pristup nažalost nema, jer učitelji su potplaćeni.

"Uvijek su prvi na udaru kod kresanja plaća, jer dosad nijedna vlada nije mijenjala društveni status učitelja, rekla je Šprem.

Povećanjem administrativnih poslova guši se kreativnost učitelja i moramo nešto hitno promijeniti kako bi sustav obrazovanja bio kvalitetan i na zadovoljstvo svih, rekla je Šprem.

Komentirajte prvi

New Report

Close