‘Omikron se toliko proširio da nikakve mjere osim jedne ne pomažu’

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2022. u 10:24
Foto: Pixabay

Prema broju jučerašnjih testiranja danas se očekuje porast novozaraženih.

Omikron se toliko proširio tako da nam gotovo nikakve preventivne mjere, osim rane samoizolacije zaraženih ne pomažu, izjavio je za HRT Dobrica Rončević, epidemiolog NZJZ Primorsko goranske županije.

Prema broju jučerašnjih testiranja danas se očekuje porast novozaraženih, a isto se očekuje i idući tjedan. Oko 30 do 50 posto je pozitivnih među testiranima, što nam govori da ima zaraženih koji to ne znaju, kazao je Rončević.

Upitan u čemu je razlika između cijepljenih i necijepljenih, odgovara:

“Cijepljenje i preboljevanje nekoliko mjeseci štite od težih oblika bolesti i smrtnog ishoda. Nisam pristalica da s ‘a priori’ ide u ukidanje evidencije kakvu nude COVID potvrde. Samoizolacija je izgubila smisao i ona se gotovo potpuno ne provodi, naročito ne dosljedno. Zbog toga bi trebalo tu mjeru zamijeniti sa širokim i dostupnim testiranjem”, naglasio je.

Komentirajući situaciju da postoje osobe kojima nakon skidanja s respiratora bude bolje, a onda se jave komplikacije (bakterijska oboljenja, upale i trombovi,…) Rončević je kazao kako “pacijenti s teškim oblicima bolesti obično nisu osobe koje su imune u dovoljnoj mjeri”.

“Te osobe su sada opet među najrizičnijim – starije osobe s kroničnim bolestima. Oni bi trebali biti ciljana skupina za kontinuirano docjepljivanje i u budućnosti”, poručio je Rončević za HRT.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Taj tzv. “omikron” je najblaži oblik ove “smrtonosne” prehlade, i dokaz kako virus mutacijama sve više slabi. Ali, naravno ovakvima kao što je taj neki Dobrica Rončević, u interesu je da ova farsa s tom kronom nikada ne završi. Poslije delte, lambde, omikrona, itd… nakon što se iscrpe sva slova grčkog alfabeta, doći će jednom na red i sumersko klinasto pismo… samo da ovaj korona-teror traje do u beskraj. Rekle su mi neke djelatnice Zavoda za javno zdravstvo – upravo ovoga kojem je ovaj lik na čelu – koje, obučene u astronautska odijela (!!!), štapićima uzimaju uzorke iz nosa pacijenta:

“Sram me je reći ti koliku plaću za ovo dobijam”. Preko 15.000 kn (petnaest tisuća kuna), pa se sve administrativno osoblje KBC-a tuče tko će ići na te “opasne”v zadatke.

A što mislite, koliko onda ima taj izvjesni Dobrica Rončević, kao voditelj? Je li njemu u interesu da ovaj teror ikada prestane???

New Report

Close