Odzvonilo paštetama i sendvičima na Jadranu: Kazne i do 700 eura!

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2019. u 09:20
Foto: Getty Images

Građani pozvani da u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu

Općina Budva planira uvesti red u svakodnevno funkcioniranje grada. Tako po ugledu na susjednu Hrvatsku planira uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 eura, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 eura, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 eura. 

Kako piše Buka, nadležne službe u tom gradu pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcioniranju grada, građana, privrednih subjekata, turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu. 

– Važnost ove odluke kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susjednih država gdje je primjera radi na Hvaru turistama istaknuto obavještenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 eura, a u kupaćem kostimu 600 eura, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 eura – priopćili su iz nadležnih općinskih službi, koje prenosi RTCG. 

Komentari (13)
Pogledajte sve

Zašto ljudi komentiraju a da ne čitaju tekst? Ovdje je riječ o Crnoj gori, i ne dotikavle se nas

probaj te samo zamisliti šta bi bilo da se u zagrebu zabrani da jedete dok hodate ulicom ili dok sjedite u parku? npr. sladoled. djeca šta oni? i td. i td….

Glupe odluke,pogotovo ove sa hranom,zbogom slobodo…

Koliko je kazni naplaćeno 0 a moglo ih se naplatiti puno samo u Dubrovniku a o ostatku obale da se i ne govori !!!!

New Report

Close