Odvjetnik kažnjen s 10.000 kuna jer je odbio našpricati ruke s dezificijensom: ‘To je otrov!’

Autor: Poslovni.hr , 14. siječanj 2022. u 10:51
foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Prava pandemijska drama odvijala se tijekom utorka na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Prava pandemijska drama odvijala se tijekom utorka na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Sudac je prije početka glavne rasprave kazao prisutnima da odlože stvari i pošpricaju ruke dezinficijensom. No, tužiteljev odvjetnik izjavio je kako to ne želi učiniti, piše Nacional.

Situacija je opisana i u službenom Zapisniku sa suda:

“Zatim, raspravni sudac upućuje istog opunomoćenika (odvjetnika tužitelja, op.a.) neka upotrijebi svoje sredstvo za dezinficiranje ruku, na što isti opun. odgovara da nema drugi – svoj dezinficijens, a da neće pošpricati ruke dezinficijensom koji mu nudi raspravi sudac, uz navode ‘nećemo se rukovati, a ne želi koristiti otrov koji mu se nudi’ te isti opun. traži da se potonje unese u zapisnik”, piše u Zapisniku.

Sudac je osoba koja tijekom rasprave određuje što će se unijeti u zapisnik. Dakle, upozorio je odvjetnika koji je odbio dezinficirati ruke te izjavio kako “neće dezinficirati ruke jer je isti dezinficijens otrov”, da se time neprimjereno ophodi prema sudu i ne pokorava nalogu suda nakon čega ga upućuje izvan sudnice.

Odvjetnik je odbio izaći iz sudnice na što je sudac naložio suradnici da pozove zaštitara koji je “u roku od pet minuta”, kako piše u Zapisniku, udaljio neposlušnog odvjetnika iz sudnice.

Prema rješenju Zapisnika odvjetnik je zbog svojeg neprimjerenog ponašanja kažnjen s 10.000 kuna kazne zbog “nepoštivanja, neprimjerenog ophođenja i nepokoravanja nalozima suda, uz iskazanu osobnu drskost”. O incidentu će biti obavještena Odvjetnička komora.

Komentirajte prvi

New Report

Close