Odvjetnica Ivice Todorića radi za 9.500 kuna po satu

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2018. u 10:22
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Blair je pak jedna od najpoznatijih svjetskih odvjetnica za ljudska prava.

Zahvalio bih sudu u Engleskoj na donošenju pravedne odluke. Dobili smo vremena da bismo se mogli dobro pripremiti i doći do istine za koju se borimo. Ovo nisu moje pobjede, nego svih onih koji se bore protiv korupcije Hrvatskoj, prenijeli su mediji riječi koje je jučer po izlasku iz sudnice u Londonu izrekao Ivica Todorić, “izvojevavši” prethodno do sredine listopada odgodu odluke o izručenju Hrvatskoj.

Kako piše Večernji list, Visoki sud u Londonu prihvatio je zahtjev Todorićeva odvjetnika Jamesa Hinesa koji tvrdi da ima nove dokaze. Odvjetnica za ljudska prava Baš kao i Cherie Blair – supruga bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira – i Hines je novo lice u Todorićevu braniteljskom timu. Jedan od njegovih klijenata bio je i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi. Hines slovi za vrhunskog stručnjaka upravo za obranu u slučajevima gospodarskih prijevara i izručenja.

Blair je pak jedna od najpoznatijih svjetskih odvjetnica za ljudska prava. Mediji navode kako sat njezina rada stoji oko 9500 kuna. Kazahstancima je bila dala popust od 30 posto, no Gazda je morao dobiti još i veći – podsjetimo, svojedobno je bio kazao da je iz Hrvatske otišao s 20.000 kuna u džepu.

Prema tarifi Hrvatske odvjetničke komore, ako se odvjetnik i klijent nisu drukčije dogovorili, sat odvjetnika stoji 250 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close