Odobrenje AZTN-a jedini je uvjet za prodaju većinskog paketa LRH Gitoneu

Autor: Suzana Varošanec , 19. srpanj 2019. u 07:45
LRH posluje na opatijskoj rivijeri/Goran Kovačić/PIXSELL

Ne očekuju se iznenađenja pa je sklopljen escrow ugovor između kupca i Zabe, a radi provođenja transakcije otvoren je escrow račun.

Očekuje se da će novi većinski vlasnik LRH brzo ulagati u razvoj liburnijskih hotela – spominje se ukupno i 200 mil. eura, dok će dio prodavatelja koji se vezuje uz Darka Ostoju preko SNH Game i SN Pectinatusa nastaviti svoja ulaganja u hotelski biznis u Cavtatu i Portorožu. 

Napokon finale
Naime, prodaja većinskog udjela u LRH od 53,94%, proces koji traje već nekoliko godina, kako sad stvari stoje, trebao bi biti realiziran u rujnu.  Navodno glavni i jedini uvjet za to je odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), a doznajemo da eksperti ne vide nikakve prepreke. Akvizicija o kojoj je riječ odvija se preko nove hrvatske tvrtke Gitone Adriatic, dok je Gitone Kvarner u postupku osnivanja.

Iza njih stoji moćna njemačka grupacija koja u Bremenu gradi mega jahte i vojne brodove, s više od 8 milijardi eura godišnjeg prihoda, u vlasništvu obitelji Lürssen, koji su odlučili diverzificirati biznis i ući u turizam.

 

53,94 posto

udjela u Liburniji trebao bi preuzeti Gitone

U Beču je u tijeku gradnja njihovog luksuznog hotela sa 6*, a Hrvatska je također izabrana za novi biznis, konkretnije opatijska destinacija gdje posluju liburnijski hoteli, za čije se poslovanje nagađa i da će novi vlasnik polugu upravljanja realizirati kroz suradnju s jednim od poznatih hrvatskih hotelijera, korištenjem čestog modela u svijetu – hotel menadžment company.

Kako naši izvori navode, kupac želi biti miran te je odlučio predati dokumentaciju na AZTN da je pregleda i odobri. Pravnici ne vide da su moguća iznenađenja, pa je sklopljen escrow ugovor između kupca i Zagrebačke banke, a radi provođenja transakcije otvoren escrow račun.  

Ugovor i isplata
Navodno će na njega i prije nego AZTN odluči biti uplaćena dogovorena cijena, da bi nakon sklapanja ugovora o prijenosu dionica, za što je bitna suglasnost Agencije, bio i isplaćen prodavateljima, a to su tri SNH-ova društva Alfa, Beta i Gama te SN Pectinatus.

Potom kreće obveza za  objavu ponude za preuzimanje, za što se tržište kako se čini uveliko priprema, jer je po objavi informacije o kupoprodaji zabilježen promet dionicom LRH u iznosu od 10-ak milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close