‘Odluka Predsjedništva SDP-a dobra je za Zagreb i Bernardića’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. prosinac 2012. u 09:27
Sjednica vodstva SDP-a u sjedistu stranke na Iblerovom trgu. Zlatko Komadina. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

“Mislim da je Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku u korist Grada Zagreba, u korist građana, u korist SDP-a i kolege Bernardića”, izjavio je Komadina.

Predsjedništvo je donijelo odluku koja je dobra za Grad Zagreb i za kolegu Bernardića, poručio je večeras potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, nakon što je SDP-ovo Predsjedništvo predložilo zagrebačkom Gradskom odboru stranke da umjesto Davora Bernardića za gradonačelnika Zagreba kandidira Rajka Ostojića.

"Mislim da je Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku u korist Grada Zagreba, u korist građana, u korist SDP-a i kolege Bernardića", izjavio je Komadina novinarima nakon sjednice Predsjedništva. Upitan kako tumači to što je upravo Ostojić, također pred stranačkom središnjicom, prije samo dva mjeseca za Bernardića rekao da je najbolji kandidat za gradonačelnika i da stoji iza njega, Komadina je odgovorio: "Vjerujem da je u životu tako, okolnosti čine puno toga".

Novini su ga pitali i može li SDP kao ozbiljna stranka svoje političke strategije i odluke temeljiti na anketama, po kojima, navodno, Bernardić gubi izbornu utrku protiv aktualnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. "Svatko od nas ima svoj stav", odgovorio je Komadina, a upitan za koga je on, za Ostojića ili Bernardića, rekao je kako je on za SDP.

Novinari su članicu SDP-ovog Predsjedništva Marinu Lovrić Merzel pitali je li istina da je na sjednici Predsjedništva agresivno nastupala prema Bernardiću, pa i zatražila raspuštanje zagrebačke stranačke organizacije kojoj je Bernardić na čelu. Lovrić Merzel je to demantirala, poručivši novinarima da imaju pogrešne informacije.

Upitana zašto je Predsjedništvo promijenilo odluku Gradskog odbora stranke i zašto Bernardića više ne smatra dobrim kandidatom, odgovorila je da je Predsjedništvo odluku donijelo konsenzusom i dalo svoje mišljenje. Nitko od ostalih članova Predsjedništva nije izašao pred novinare.

Komentirajte prvi

New Report

Close