Odabran kupac hotela u centru Baške Vode, hercegovački poduzetnik preuredit će ga u hotel od 4 zvjezdice

Autor: Poslovni.hr/H , 23. siječanj 2019. u 13:03
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Vlada je u srijedu donijela odluku o izboru tvrtke Marea Alta kao najpovoljnijeg ponuđača za kupnju hotela Hrvatska u Baškoj vodi, s ponuđenom cijenom od 46,13 milijuna kuna, a po riječima ministra državne imovine Gorana Marića, nakon prodaje hotel će biti preuređen na kategoriju 4 zvjezdice.

Marić je podsjetio da je Ministarstvo još 12. svibnja prošle godine objavilo natječaj za prodaju hotela Hrvatska po početnoj cijeni od 42,3 milijuna kuna, na koji nije pristigla niti jedna ponuda. Stoga je Vlada 13. rujna smanjila početnu cijenu na 35,9 milijuna kuna, a 26. rujna je objavljen novi natječaj. 

Na ponovljenom natječaju Ministarstvo državne imovine je 26. listopada zaprimilo tri obvezujuće ponude i to slatinske tvrtke Maros nekretnine, zagrebačke tvrtke Adria Coast turizam i makarskog Marea Alta. Pritom su Maros nekretnine ponudile za taj hotel cijenu od 36,5 milijuna kuna, Adria Coast turizam 42,4 milijuna, dok je najviše ponudila Marea Alta – 46,13 milijuna kuna. Vlasnik i osnivač Marea Alte je hercegovački poduzetnik Petar Ćorluka.

"Današnjom odlukom se hotel Hrvatska u Baškoj vodi prodaje tvrtki Marea Alta iz Makarske za iznos od 46,13 milijuna kuna", istaknuo je Marić.

Kazao je kako je hotel Hrvatska kategoriziran na 2 zvjezdice i lani nije bio u funkciji.  Riječ je o hotelu u blizini mora i bivšoj vojnoj nekretnini, kategoriziranoj s dvije zvjezdice, koja je u funkciji i sezonski prima goste. 

Hotel je smješten u centru Baške Vode, ima 136 smještajnih jedinica, od čega 128 soba i 8 apartmana. Ukupna mu je bruto površina 12.500 četvornih metara, a neto površina 8.956 četvornih metara.

"Prodajom hotela Hrvatska biti će preuređen na kategoriju od 4 zvjezdice", istaknuo je Marić.

Premijer Andrej Plenković ocijenio je da se time daje doprinos podizanju kvalitete turističke ponude u Baškoj vodi.

S time se složio i resorni ministar turizma Gari Cappelli, dodavši da ako će se ići u smjeru podizanja kvalitete, da će se i na području Makarske konačno pojaviti više dobrih i kvalitetnih objekata. Na području Baške vode, naime, većina kapaciteta je u privatnom smještaju i potrebni su hoteli viših kategorija, istaknuo je.

Ministarstvo državne imovine s kupcem će zaključiti kupoprodajni ugovor, prema kojem će kupac biti obvezan na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora, umanjene za iznos od 1,79 milijuna kuna uplaćen u korist državnog proračuna na ime jamčevine u postupku javnog poziva za podnošenje ponuda.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Sve iznad tri zvjezdice bacanje je novca u cijeloj Hrvatskoj, a kamoli u paradajz-destinaciji. Gostima se može ponuditi ugođaj: turbo-folk na sve strane, dim od užeglih girica i bangladeški puna plaža.

A za “podizanje kvalitete” nužna je druga stvar: kvalitetna vlada.

Cappelli i njegove investicije. Pozove hoteliere da mu daju info o mogućim ulaganjia i onda objavljuje hvalospjeve. Međutim, niti 50% tih najava se do sada nije realizirala.

krenulo je vešeraj kroz nekretnine

New Report

Close