Od utorka strože mjere u ovoj županiji, bit će na snazi do 12. travnja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. ožujak 2021. u 15:43
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Ove mjere stupaju na snagu od sutra i bit će na snazi do 12. travnja

Zbog porasta broja zaraženih koronavirusom te nepovoljne epidemiološke situacije, odlukom županijskog Stožera civilne zaštite i u Istri se od sutra uvode strože mjere, od zabrane treninga u zatvorenim prostorima do obustave rada raznih radionice, plesnih škola i igraonica.

Prema odluci istarskog Stožera civilne zaštite ovaj novi paket mjera odnosi se na zabranu svih treninga u zatvorenim prostorima, osim za klubove koji se natječu u prvom i drugom rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji te u prvom rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima” – stoji u priopćenju za javnost.

Nove odluke

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je za četvrtak donošenje nove odluke o epidemiološkim mjerama, koje će vrijediti do 15. travnja, što ne znači da se mjere neće moći mijenjati i ranije, jer trenutna epidemiološka situacija nije zadovoljavajuća.

Dodaje se kako se treninzi odobravaju i klubovima koji se natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnoj razini i to u najvišem rangu natjecanja. Odobravaju se i treninzi i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja.

Osim toga, navode iz Stožera, obustavlja se rad radionica, uključivši dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonice, škole stranih jezika, pučka otvorena učilišta i autoškole u sklopu koje se predavanja mogu održavati isključivo na daljinu. Obustavlja se praksa srednjoškolaca i studenata u predškolskim i školskim te ustanovama zdravstvene i socijalne skrbi.

“Ove mjere stupaju na snagu od sutra i bit će na snazi do 12. travnja, izjavio je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. On očekuje da će Nacionalni stožer odluku potvrditi. Smatra da se radi o nužnim mjerama želi li se epidemiološka situacija držati pod kontrolom.

Komentirajte prvi

New Report

Close