Od srpnja važne promjene kod jednog dalmatinskog javnog autoprijevoznika, uložili su 24 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2022. u 14:35
Foto: Pixabay

Od beskontaktnih karta, kartomata do panela s informacijama kad će bus.

Danas je u kinoteci Zlatna vrata predstavljen novi sustav e-ticketinga u javni prijevoznik ‘Promet’ koji s primjenom dijelom kreće od 1. srpnja.

Vrijednost projekta je skoro 24 milijuna kuna s tim da je sredstvima Europske unije financirano 60,48 posto. Dobavljači sustava su tvrtke King ICT i Corvus Info, javlja Slobodna Dalmacija.

Sustav je predstavio Zoran Ranogajec, voditelj ključnih kupaca u King ICT-u. “Uz rame smo velikim i razvijenim gradovima, trenutno imamo najnapredniji sustav u Hrvatskoj, drugdje je eventualno implementiran parcijalno. Njegove module čine automati za prodaju karata, prodaju na prodajnim mjestima, prodaja karata kod vozača i putem bankovnih kartica, aplikacija za kontrolore, validatori karata u vozilima, te mobilna i web aplikacija dostupna putem Android i iOS platforme”, pohvalio se Ranogajec.

Napominje kako će ovim sustavom kupnja karata biti dostupna 24 sata sedam dana u tjednu koje će se validirati po ulasku u autobus, a putnicima će biti omogućene karte u elektronskom obliku. Također, imat će na raspolaganju i kartografski prikaz linija i lokaciju kartomata diljem grada – ispred HNK, Općine, Pazara, trajektne luke, bolnice Firule, koje će biti produžene ruke biljetarnice koje će također non stop raditi i to po modelu plaćanja bankovnim karticama, a bit će omogućena i kupnja dobrih starih papirnatih kartica.

Informacije o voznom redu bit će dostupne u realnom vremenu, a na stanicama i na terminalu bit će biti paneli s informacijama o linijama, a to će biti omogućeno i putem web aplikacije…

Miroslav Delić, direktor “Prometa” je kazao kako će implementacija sustava biti od početka srpnja do početka kolovoza te istaknuo kako će se mijenjati i dosadašnji zonski tarifni model.

“Sada svaka jedinica lokalne samouprave određuje tarifu prema svojim prihodima. Promjene su sukladne Planu potpunog oporavka Prometa od 2019 do 2023 godine. Ostvarujemo viziju koju su mnogi gledali s nevjericom. U kojem će se smjeru dalje javni promet razvijati, ostaje u domeni politike”, zaključio je Delić.

Nakon prezentacije za novinare je predviđena probna vožnja autobusom.

Komentirajte prvi

New Report

Close