Češka kompanija u resort u Podstrani ulaže oko 10 milijuna eura

Autor: Marija Crnjak , 06. lipanj 2016. u 11:38
Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Naš interes za investicije u Hrvatskoj nije ograničen samo na turizam, zbog toga otvaramo ured u Zagrebu.

Nakon što je prošle jeseni preuzela splitski hotel Le Méridien Lav i marinu, češka kompanija Odien Grupa u resort u Podstrani uložit će oko dva milijuna eura do kraja ove godine, te oko osam milijuna eura u naredne tri godine, kako bi ojačala tržišnu poziciju luksuznog kompleksa.

No to je tek početak njihova ulaganja u hrvatski hotelski sektor i hrvatski turizam, ali i nekretninski biznis koji ima mnogo potencijala, zbog čega će kompanija do kraja ove godine otvoriti i ured u Zagrebu. Najavio je to za Poslovni dnevnik Michael Saran, Managing Partner Odien Grupe povodom obilježavanja desetogodišnjice obnove Hotela Lav je dovršetka preuzimanja resorta. "U ovoj godini otvaramo dva nova restorana, Conlemani i 7 Palmi, kao i novu terasu. Naši planovi za ulaganje uključuju i proširenje marine za bar 25 posto, te obnovu apartmana i nekih soba, kao i otvaranje novog beach kluba. U Marini također planiramo nove ugostiteljske i trgovačke sadržaje koji će biti na raspolaganju našim gostima te lokalnom stanovništvu.", ističe Michael Saran.

Dodaje kako se radi o luksuznom resortu koji mora ići ukorak s novim hotelskim trendovima koji se sve brže mijenaju, uz rast zahtjeva gostiju. Cilj je da Podstrana ali i Split postanu cjelogodišnja destinacija. Inače, Odien Grupa hrvatsko turističko tržište poznaje preko svojih tvrtki za organizaciju putovanja – agencija Čedok bila je prva u bivšoj Čehoslovačkoj koja je pokrenula autobusne ture prema Jadranu. Investicija u Podstrani je rezultat analize hrvatskog tržišta na koje je gupacija željela ući upravo zbog velikog potencijala u razvoju turizma, kaže nam Saran.

"Hotel Lav bio je najbolji izbor jer se radi o jednom od najvećih i najpoznatijih hotelskih resorta u Hrvatskoj, koji u svom sastavu ima i marinu, te jednu od najvećih kongresnih dvorana i wellness centar, što je važno za dovođenje gostiju van ljetne sezone. Unatoč tome, još uvijek se radi o destinaciji koja je podcijenjena na tržištu – Split ima potencijal postati vrhunska svjetska destinacija", ističe Saran, koji je odgovoran za vođenje fonda kao te ujedno i projekt preuzimanja hotela Lav. Uz turistički portfelj koji uključuje i CK Alex, turoperatora za Grčku, Ahoy Turizmza Tursku, te ESO Travel za egzotične destinacije i putovanja po mjeri, te portal za putovanja Outvia, Odien Grupa jedan je od vodećih investitora u nekretninskom sektoru. Česi i tu vide svoju šansu.

"Iako nam je turizam od strateškog značaja za ulaganje, naš interes za investicije u Hrvatskoj nije ograničen samo na turizam, zbog toga smo odlučili otvoriti ured u Zagrebu. Iz Zagreba ćemo upravljati operacijama ne samo u Hrvatskoj, već i Sloveniji i Crnoj Gori, zaključuje Saran. Priznaje da je kompanija zbog geopolitičke situacije za sad zaustavila svoje dugoročne planove za ulaganje u Turskoj, koja ove godine očekuje i do 40 posto manji prihod od turizma. To međutim, nije razlog zbog kojeg se ulagači odlučuju doći u Hrvatsku, smatra Saran. "Iako kriza u drugim zemljama Mediterana može ubrzati neke procese, ne vjerujem da strane ulagače zanima Hrvatska samo zbog problema u Turskoj ili nekoj drugoj zemlji, već vide velik potencijal za ulaganje u Hrvatskoj, pogotovo u području turizma. Mi smo zato tu", zaključi je Michael Saran.

Komentirajte prvi

New Report

Close