Od sada pretplatu za Poslovni dnevnik možete platiti Bitcoinom

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2021. u 09:41
Foto: PD

Temeljna blockchain tehnologija nezaustavljiva je mreža koja bi mogla transformirati sve, od zdravstvene zaštite do nekretnina.

Početkom ovog stoljeća nitko nije ni slutio koliko će se ekonomski sustav transformirati. Fintech je postao dijelom svakodnevice, a kriptovalute su s druge strane postale pravi pravcati mehanizam razmjene. Satoshi Nakamoto još uvijek može biti misterij, ali njegovo stvaranje novog “elektroničkog sustava gotovine” moglo bi imati implikacije daleko veće od samo valute. Temeljna blockchain tehnologija nezaustavljiva je mreža koja bi mogla transformirati sve, od zdravstvene zaštite do nekretnina.

Bitcoin tek treba postati temeljni oblik plaćanja ili transformirati globalno gospodarstvo kao što je možda obećano, ali jedva smo desetljeće u velikom eksperimentu s kriptovalutom. Samo do sada inspirirao je tisuće oponašatelja, uključujući one koje trenutačno razvijaju Facebook i Kina, a može proći još 10 godina prije nego što se napokon ostvari njegov istinski potencijal. Međutim, praksa je daleko nadišla teoriju te se vjeruje da je budućnost upravo u kriptovaluti.

Nastavno na to, danas čitavi odjeljci novinskih publikacija postaju posvećeni takvim stvarima. Vrijednost jednog bitcoina u ovom trenutku prelazi 380 tisuća kuna, a on je postao mnogo više od trenda. Iako je on danas najpoznatiji, ne smijemo zaboraviti da je razmjena danas moguća u čak sedam kriptovaluta (BTC, ETH, BCH, XLM, XRP, DAI, EOS).

Kriptovalute su po svemu sudeći budućnost od koje ne treba bježati, a od sada se u samo nekoliko klikova na web-shopu Poslovnog dnevnika bitcoinom možete kupiti i pretplatu.

Komentirajte prvi

New Report

Close