Od ponoći su na snazi nove mjere: Kafići rade dulje, promjene na granici

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2021. u 09:28
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Moći će se i trenirati u školskim dvoranama, a i konferencije i kongresi moći će se održavati uz pridržavanje mjera, najavio je na jučerašnjoj press konferenciji šef Stožera Davor Božinović.

Od ponoći su na snazi nove, nešto blaže mjere za suzbijanje koronavirusa.

Od danas ugostiteljski objekti, pekarnice, casina i automat klubovi moći će raditi do 24 sata. Moći će se i trenirati u školskim dvoranama, a i konferencije i kongresi moći će se održavati uz pridržavanje mjera, najavio je na jučerašnjoj press konferenciji šef Stožera Davor Božinović.

Produžavanje do 24 sata odnosi se i na javna događanja, okupljanja i manifestacije, no unutrašnjost kafića i dalje je zatvorena za posjetitelje, osim za one ugostiteljske objekte koji poslužuju hranu.

Izmijenjeni su i neki tehnički detalji prilikom prelaska granice, tako da je sada ulazak u Hrvatsku osobama iz EU moguć čim su cijepljeni s drugom dozom, odnosno nije potrebno čekati 14 dana od dobivanja druge doze.

Ostatak odredbi koje su bile na snazi dosad Stožer je produžio, prenosi Index.

No, Stožer smatra da još nije vrijeme za opuštanje pa je Božinović pozvao organizatore programa na gradskim trgovima vezano uz početak Europskog nogometnog prvenstva da to otkažu.

“Javna događanja i okupljanja i dalje su ograničena na maksimalno 100 osoba, što je bitno istaknuti, pogotovo kad je pred nama Europsko prvenstvo u nogometu i turistička sezona. Preporuka je svim jedinicama lokalne samouprave da se ne organiziraju javna događanja poput masovnog gledanja nogometnih utakmica”, istaknuo je Božinović.

Poručio je da iz Hrvatske ne bi trebale ići slike masovnog okupljanja kao što je bilo proteklih dana, jer to nije dobra pozivnica za strane goste. Utakmice će se moći gledati na terasama kafića koje će nadzirati redari civilne zaštite.

“Želimo poslati poruku državljanima EU da je Hrvatska spremna na sigurnu turističku sezonu”, istaknuo je.

U nastavku članka pogledajte sve aktualne mjere koje vrijede od danas do 30. lipnja.

Detalje o ograničavanju okupljanja pronađite OVDJE.

Detalje o ograničavanju prelaska preko granica pronađite OVDJE.

Detalje o organizaciji u javnom prijevozu pronađite OVDJE.

Detalje o organizacijirada trgovina pronađite OVDJE.

Komentirajte prvi

New Report

Close