Od Nove godine znatno povećavaju naknadu za novorođenčad

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. prosinac 2021. u 12:40
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Pravo na naknadu moći će se ostvariti u roku od šest mjeseci od dana rođenja djeteta, a zahtjevi će se zaprimati putem aplikacije e-novorođenče.

U Varaždinu će od Nove godine naknada za novorođenčad umjesto dosadašnje 2.000 iznositi čak 5.000 kuna, a gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako vjeruje da će ta mjera pozitivno utjecati na demografske trendove.

Iz Grada Varaždina u četvrtak su priopćili da su u gradskom proračunu za iduću godinu osigurana sredstva za povećanje naknade za novorođenčad te da će sva djeca rođena od 1. siječnja 2022. godine umjesto dosadašnjih 2.000 kuna, dobivati 5.000 kuna naknade, a pravo na naknadu ostvarit će roditelji ili skrbnici s područja Varaždina uz uvjet da dijete i jedan od podnositelja zahtjeva imaju prebivalište na području Grada.

„Povećanjem naknade za novorođenčad, kao i nizom drugih mjera koje provodimo, želimo olakšati mladim obiteljima, ciljano djelovati na podizanje standarda i kvalitete života naših građana, ali i privući mlade da dođu živjeti u Varaždin i ovdje osnuju obitelj”, naglašava Bosilj.

Ističe i kako smatra da je povećanje naknade na 5 tisuća kuna veliki pomak  koji će se osjetiti u obiteljskom budžetu te da vjeruje da će ova mjera pozitivno utjecati i na demografske trendove.

„Veseli me što u novu godinu ulazimo s ovakvom konkretnom mjerom pomoći i dobrodošlicom za naše najmlađe Varaždinke i Varaždince“, dodaje gradonačelnik.

Pravo na naknadu moći će se ostvariti u roku od šest mjeseci od dana rođenja djeteta, a zahtjevi će se zaprimati putem aplikacije e-novorođenče.

Komentirajte prvi

New Report

Close