Od nepostojeće banke dobio dobio ovrhu na 21.345 kn

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 11. listopad 2017. u 09:24
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Osim što je posrijedi nepostojeći ovrhovoditelj, pedantni Ivić koji još čuva čekovnu knjižicu mrtve banke utvrdio je i da se brojevi naznačeni na njoj i onaj u dopisu odvjetnika Pečatnika uopće – ne poklapaju.

Kad je prije nekoliko mjeseci dobio ovrhu na 21.345 kn zbog navodnog duga od 47 kn iz 1989. odavno nepostojećoj Ljubljanskoj banci Karlovčanin Zvonimir Ivić osjećao se kao u Kafkinu Procesu. S time da se ispostavilo da je proces pravi, a uime Glavne filijale Zagreb Ljubljanske banke na Savskoj c. 41 vodi ga odvjetnik Matija Pečatnik s uredom na istoj adresi. Iviću je trebalo neko vrijeme da osvježi pamćenje kad je uopće posljednji put imao posla s bankom preko koje je nekoć primao plaću, a danas više i ne postoji u sudskom registru RH kao pravna osoba, ali sjetio se.

– Na 17 njihovih čekova kupio sam grobno mjesto za baku 1989., u Karlovcu su poslovnicu zatvorili 1991., a 1992. mi je na naplatu došla nekakva razlika sa zateznim kamatama koju sam također platio. Otad pa do prije tri mjeseca kad mi je stigla “čestitka” na 21 tisuću kuna s njima nisam imao nikakav kontakt – priča bivši dragovoljac iz specijalne jedinice Gromova, a danas trgovački putnik strane tvrtke. Žalio se čim je dobio ovrhu Općinskom sudu u Karlovcu i Vrhovnom sudu u Zagrebu koji je predmet vratio na Općinski sud.

Osim što je posrijedi nepostojeći ovrhovoditelj, pedantni Ivić koji još čuva čekovnu knjižicu mrtve banke utvrdio je i da se brojevi naznačeni na njoj i onaj u dopisu odvjetnika Pečatnika uopće – ne poklapaju. Pojašnjenje smo tražili i od odvjetnika, pogotovo o identitetu povampirene stranke koju zastupa jer to čak nije ni Nova ljubljanska banka koja je pravni sljednik stare, ali ga do zaključenja teksta nismo dobili. Kao što još nismo dobili ni radnu skupinu za izradu novog ovršnog zakona čije je formiranje Ministarstvo pravosuđa obećalo u rujnu, s nadom da će nakon njihova obavljenog zadatka ovakve sumanute ovrhe biti nemoguće.

Komentirajte prvi

New Report

Close