Od kada to jedan euro vrijedi 6,85 kn? Kako je jedna od najvećih hrvatskih banaka ‘preveslala’ gošću iz Sarajeva

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2019. u 12:45
FOTO: GettyImages

Od kada to jedan euro vrijedi 6,85 kuna?! Iako takvo strmoglavljivanje jedinstvene europske valute još nigdje nije službeno objavljeno, tečaj je to koji se uredno primjenuje u Hrvatskoj.

I to ne u kakvoj divljoj mjenjačnici ili kod švercera s nogu, već na bankomatu jedne od vodećih hrvatskih banaka. Po novčaniku je opalilo turisticu iz susjedne Bosne i Hercegovine (puni podaci poznati redakciji). Mjesto radnje je Split, njegov strogi centar.

– Unijela sam iznos od tisuću kuna, za što je terećen moj tekući račun u konvertibilnim markama. Mogla sam odabrati isplatu u eurima, ali ja sam se zbog praktičnosti i dobrih prijašnjih iskustava odlučila za ispaltu u kunama – kaže za Slobodnu Dalmaciju ova Sarajka.

– Za 145,98 eura, koliko mi je skinuto nakon konverzije iz KM, dobila sam tisuću kuna. Kada se to podijeli, ispada da jedan euro vrijedi 6,85 kuna. Da ne bi bilo zabune, problem nije bio u prvom koraku i pretvaranju maraka u eure, gdje je primijenjen službeni omjer od 1,9558 KM za jedan euro, već upravo u pretvaranju iz eura u kune. Odmah sam otišla na web-stranice banke, pa potom i Hrvatske narodne banke, gdje je uredno za taj dan bio naveden tečaj od 7,3 kuna za jedan euro. Ništa mi nije bilo jasno, osim da sam zakinuta – veli nam naša sugovornica.

Predočila je isplatni listić s bankomata na kojemu se velikim slovima koči da je provizija 0,00 %.  Idući put ću ponijeti eure i ravno kod švercera, tamo me barem neće praviti ovolikom budalom, poručuje Sarajka.

Komentari (2)
Pogledajte sve

I vani je isto. Postoje i mjenjacnice u svim gradovima, a one u centru imaju i po 15% nepovoljniji tecaj.
Nista novo

zanimljivo je kako “poslovni” odmah pise da se radi o velikoj hrvatskoj banci, a milijun novih bankomata po vecinom jadranu isplacuje jos i manje a o tome ni rijeci !!!
zanimljivo slugansko razmisljanje ali nista novo od poslovnog !

New Report

Close