Od danas znatno poskupljuje jedna vrsta goriva

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2021. u 09:05
Foto: Pixsell

Kod nastavka blokade cijena osnovnih vrsti goriva, Vlada je dala dvije mogućnosti.

Portal cijenegoriva.info piše kako bi se od utorka na nekim benzinskim postajama mogle naći znantno više cijene premium goriva.

Podsjetimo, Vlada je na posljednjoj sjednici ukinula blokadu cijena na 11,10 kuna za benzine i 11 kuna za litru dizelskog goriva za premium vrste goriva. To znači da na svakoj benzinskoj postaji moraju imati i goriva po toj cijeni, ali za premium vrste goriva ponovno mogu slobodno određivati cijene.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info tako bi litra eurosupera+ mogla poskupjeti 27 lipa po litri, eurosupera 100 71 lipu, a eurodizel+ bi mogao poskupjeti 31 lipu.

Kod nastavka blokade cijena osnovnih vrsti goriva, Vlada je dala dvije mogućnosti. Prva je da je naftna kompanija dužna na svakoj benzinskoj postaji osigurati Eurosuper 95 i eurodizel, a ostala premium goriva može prodavati po cijenama kojima žele, a druga da ako na benzinskoj postaji ne postoji mogućnost kupnje ‘običnog’ goriva nego samo premium, tada je naftna kompanija dužna primijeniti maloprodajnu cijenu koja je jednaka ili niža od zamrznute cijene.

Uz to, od utorka bi mogao poskupjeti i LPG i to 4 kune po spremniku.

Komentirajte prvi

New Report

Close