Još uvijek ima biznisa na kojima se u Hrvatskoj može zaraditi. Sve ide u Njemačku Kad već ne možemo proizvesti dovoljno mrkve, luka, salate, kupusa i drugih povrtnih kultura koje su prema ekspertnim procjenama Savjetodavne službe i dalje dohodovnije od kukuruza i pšenice (ali “preferiramo” one iz uvoza), pametni pojedinci polako mijenjaju vizure hrvatskih njiva.
Odjednom na njima sve jače mirišu i kamilica i lavanda, sezonci beru jagode i šparoge na sve više domaćih hektara, a ni po smilje se više ne mora samo u “krivolov” u dalmatinski kamenjar. Nebitno je li riječ o trajnim, višegodišnjim ili jednogodišnjim nasadima, nema ulaganja od nula kuna ni s “nula” rada. No proizvođači jagodičastog i bobičastog voća, drvenastih kultura, ljekovitoga bilja, orašastih plodova… i dalje su dobitnici kad se na kraju godine podvuče crta. Kamilica je svakako “in” kultura. Nakon lanjske lošije godine, ova je iznimna po kvaliteti, a otkup zagarantiran i prije sjetve, tvrdi za Večernji list suvlasnik Herbee iz Špišić Bukovice Danijel Poslek.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu