‘Očekujem rekordnu turističku sezonu’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. lipanj 2015. u 14:08
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na konferenciji za novinare u ponedjeljak iznio je podatak o 16 postotnom rastu broja noćenja te 13 postotnom rastu turističkih dolazaka u županiji u prvih pet mjeseci ove godine.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na konferenciji za novinare u ponedjeljak iznio je podatak o 16 postotnom rastu broja noćenja te 13 postotnom rastu turističkih dolazaka u županiji u prvih pet mjeseci ove godine, dodavši kako očekuje da bi ova turistička sezona mogla biti rekordna po rezultatima.

Govoreći o provedbi projekata koji se financiraju uz pomoć europskih fondova na području Županije, Komadina je izvijestio da ih je od početka ulaska Hrvatske u EU bilo ili su u tijeku, oko 100, a udjel bespovratnih iznosa iz tih fondova je oko 500 milijuna kuna. Najveći dio od toga odnosi se na iznose za Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina te nabavu istraživačke opreme za Sveučilište u Rijeci, rekao je na redovitoj konferenciji za novinare.

Dodao je da će županija nastaviti educirati i pomagati u provedbi europskih projekata svim zainteresiranima.

Od sljedeće godine se planira uspostaviti model da Primorsko-goranska županija na sebe preuzima financiranje domaće komponente u ulaganju u projekt. Unatoč tome što se iz europskih fondova dobija većina novca, nedostatak novca za domaće ulaganje je često bila prepreka za provedbu projekata, rekao je župan.

Komentirajte prvi

New Report

Close