Obustavljeno trgovanje dionicama Agrokorovih kompanija

Autor: Poslovni.hr/H , 21. veljača 2018. u 09:45
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Zagrebačka je burza u srijedu obustavila trgovanje dionicama kompanija iz sastava Agrokora dok se čeka rasplet krize u tom koncernu nakon što je, kako pišu mediji, izvanredni povjerenik Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku.

Trgovanje je obustavljeno dionicama Zvijezde, Leda, Jamnice, Žitnjaka, PIK Vinkovaca i Vupika.

U srijedu ujutro N1 je objavio da je iz izvora u Agrokoru potvrđeno da Ante Ramljak odlazi s pozicije izvanrednog vladinog povjerenika u koncernu Agrokor. Pojedini mediji pišu i da je Ramljak dao neopozivu odluku.

"Sve ćete doznati sutra", izjavila je u utorak navečer potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić novinarima ispred Banskih dvora gdje je, prema neslužbenim informacijama, Ante Ramljak ponudio Vladi svoju ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor.

Problemi za Ramljaka započeli su krajem siječnja, kad su mediji objavili da je Ramljak za savjetnike u Agrokoru angažirao svoju bivšu tvrtku, Texo Management, koja za poslove savjetovanja tjedno dobiva gotovo 250.000 kuna.

Nakon toga su uslijedili brojni medijski pritisci, koji su kulminirali održavanjem sjednice saborskog odbora za gospodarstvo na kojem su na zastupnička pitanja odgovarali Ramljak i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Ramljak je tada istaknuo kako je spreman snositi posljedice i preuzeti krivnju ako saborski zastupnici i Vlada procjene da je kompromitirao postupak izvanredne.

Sve je kulminiralo medijskim objavama prije dva dana da je Ramljak do 30. travnja formalno bio prijavljen u Texo Menagementu, iako je od 10. travnja postao izvanredni povjerenik za Agrokor.

Analitičari očekuju nestabilnosti na Zagrebačkoj burzi, s obzirom da još nije jasno je li izvanredni povjerenik Agrokora Ramljak dao ostavku ili nije te hoće li biti potresa u Vladi.

"Još nije jasno je li izvanredni povjerenik Ramljak dao ostavku ili ne. Očekujem nestabilnost cijena dionica kompanija u sastavu Agrokora, a bude li nekakvih potresa u Vladi, moguća je i nestabilnost cijelog tržišta. Nestabilnosti u političkom i gospodarskom životu uvijek štete tržištu dionica", zaključuje Rinkovec.

Komentirajte prvi

New Report

Close