Obustava isporuke tople vode u velikim dijelovima Zagreba, neće je biti tjednima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. kolovoz 2021. u 10:30
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U planu je revitalizacija gotovo trećine dionica vrelovodne mreže, odnosno 68,5 kilometara dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu.

U zagrebačkim naseljima Dugavama, Sloboštini i Jakuševcu do sredine rujna HEP-Toplinarstvo privremeno će obustaviti isporuku tople vode svim krajnjim kupcima zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže.

Isporuka tople vode bit će obustavljena i dijelu krajnjih kupaca u naseljima Travno, Savica, Borovje, Trešnjevka, Srednjaci, Jarun, Gajevo, Staglišće, Vrbani i Malešnica, priopćilo je u četvrtak HEP-Toplinarstvo.

U planu je revitalizacija gotovo trećine dionica vrelovodne mreže, odnosno 68,5 kilometara dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu.

Postojeća vrelovodna mreža zamijenit će se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba.

Projekt se provodi u razdoblju od 2021. do 2023. godine, a ukupna vrijednost investicije iznosi 700 milijuna kuna, od čega je 421,5 milijuna bespovratnih sredstava dobivenih od Europskog fonda za regionalni razvoj.

Modernizacijom vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost mreže, što će osigurati kontinuiranu isporuku toplinske energije te će se smanjiti emisija onečišćujućih tvari u okoliš.

Radnici HEP-Toplinarstva će uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje.

Detaljan popis obustava može se pronaći na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Obratite samo pažnju ukoliko će vam mijenjati cijevi pod prozorom, nakon što ih zavare, industrijskim rendgenom provjeravaju varove na cijevima…

pa provjerite dal se ekipa iz tpk zavoda ili sličnih drži zakona i stavlja obavijest o ispitivanju te osigurava perimetar kako je predviđeno zakonom o zaštiti od ionizirajućeg zračenja i to radi nakon evakuacije ljudi iz neposredne blizine ili to rade pod okriljem noći i to kad su svi po stanovima na par metara od prozora…

Nabavite dozimetar aka geigerov brojač da vas na vrijeme upozori pa se maknite od te ekipe…

New Report

Close