Obrtnici za niži PDV i zaštićene račune

Autor: Darko Bičak , 16. srpanj 2019. u 21:59
Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec/Goran Stanzl/PIXSELL

Jedan od važnih prijedloga kojem je cilj poboljšati i položaj zaposlenika jest smanjenje stope poreza na dohodak s 24% na 18%.

Vlada je najavila da predstoji četvrti krug porezne reforme, koji otvara prostor nužnog dodatnog poreznog rasterećenja i u obrtništvu.

Stoga je u ponedjeljak na inicijativu Hrvatske obrtničke komore (HOK) održan sastanak u Ministarstvu financija na kojem je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec sa svojim suradnicima iznio konkretne zahtjeve vezane uz porezne izmjene, a kojima je cilj olakšati poslovanje obrtnicima smanjujući im troškove poslovanja.

Kako su izvijestili iz HOK-a, obrtnici su, između ostalog, opet naglasili važnost smanjenja stope PDV-a na hranu u ugostiteljstvu sa sadašnjih 25% na 13%.

Predloženo je i uvođenje zaštićenog računa obrtnika kojim bi se omogućio daljnji rad onim obrtnicima koji se nađu u poteškoćama, a u svrhu stjecanja sredstava za otplatu nastalih dugova.

Jedan od važnih prijedloga kojem je cilj poboljšati i položaj zaposlenika jest smanjenje stope poreza na dohodak s 24% na 18%, a koji bi značio veću plaću za 1,2 milijuna građana.

Komentirajte prvi

New Report

Close