Obnovljeni Bellevue već je uspješniji, investicijski val seli se na hotel Orsan

Autor: Suzana Varošanec , 08. svibanj 2019. u 08:03
Obnovljeni Bellevue generira 60% prodajnih prihoda

U obnovu Orsana planiraju uložiti 20 milijuna kuna, kreće krajem godine kako bi obnovljeni objekti dočekali sezonu 2020..

Značajnim poboljšanjem operativnog poslovanja tijekom i zaslugom aktualne razvojne faze, HTP Orebić ostvaruje rezultate koji su zacrtani u poslovnim planovima.

Najveći hotelijer na Pelješcu, nakon što je prije nekoliko godina u 100%-tnom iznosu isplatio predstečajne vjerovnike, s novom vlasničkom strukturom te pod kontrolom većinskog vlasnika preko projektne tvrtke Dalmacija Hoteli – indirektno Prosperusa, nakon niza godina stagnacije i nazadovanja provodi investicijski "bum", čiji bi ukupni iznos mogao dosegnuti 50 milijuna kuna. 

Očekivano poboljšanje
No, od već provedenih ulaganja u obnovu dijela smještajnih kapaciteta dolaze očekivani rezultati, ponajprije značajan rast prihoda od prodaje. Što se dobiti tiče, u protekle dvije godine ona se kretala na sličnim razinama od oko 2,159 milijuna kuna godišnje, a kako stvari stoje i prošlogodišnja će biti raspoređena za jačanje rezervi.  Lani je u glavnom dijelu turističke sezone ostvareno 75.544 noćenja, što je značajni rast u odnosu na raniju godinu kad su ih imali oko 66,6 tisuća.

Prihodi od prodaje veći su osam posto – s 20 milijuna kuna u 2017. porasli su na 21,7 milijuna kuna lani.  Međutim, gleda li se struktura, čak 60% generira hotelski kompleks Bellevue. To ukazuje na rezultate koji su i došli nakon njegove kompletne obnove koja je provedena u nekoliko faza te se sa završetkom prošle godine pretočila na strukturu tržišta s kojih dolaze glavni gosti.

 

Cvitanović

Obnova Arsana važna je za razvoj i stabilno poslovanje kompanije.

Najznačajnije rezultate Bellevue je ostvario na tržištu Velike Britanije i Njemačke. Što se ukupne vrijednosti ove investicije tiče,   na kraju je dosegnula 30 milijuna kuna. Tako su pored obnove smještajnih kapaciteta i podizanje kategorije na 4* trajno riješili i pitanje smještaja sezonskih zaposlenika izgradnjom smještajnih kapaciteta s 20 soba, na razini tri do četiri zvjezdice u kojima sezonci borave šest mjeseci pa i duže. 

Zahuktale se pripreme
Razvojni planovi kompanije na tome ne staju, a podatak da nastavljaju u istom tempu iznose i u svom revidiranom izvješću za proteklu godinu.  To se tiče priprema na projektnoj dokumentaciji za kompletnu obnovu hotelskog kompleksa Orsan, čiji je veći dio gotov, te se početak radova predviđa krajem godine.

Najveći dio pripremnog posla je odrađen, a potvrđuje to i direktor HTP Orebića Dragutin Cvitanović navodeći da je društvo donijelo odluku koja je važna za budući razvoj i stabilno poslovanje, što znači obnoviti i preostale kapacitete, odnosno hotel Orsan u Orebiću. 

Riječ je o hotelu koji je ne samo izgrađen daleke 1968., nego je i zadnji put obnovljen prije 20-ak godina, pa je došlo vrijeme, kaže, i za njegovu kompletnu rekonstrukciju.

Planirana razina kvalitete također je 4 zvjezdice, što odražava težnju za podizanje na navedenu razinu kvalitete cijele destinacije Orebić.  Za izvođenje ovog projekta predviđene su, doznajemo, dvije faze, a u prvoj će ulaganje u obnovu svih smještajnih jedinica sa svim sadržajima u glavnoj zgradi hotela iznositi 14,5 milijuna.

S drugom fazom obnove ukupna vrijednost predstojeće investicije trebala bi iznositi 20 milijuna kuna.  Financiranje se previđa putem kreditnog programa HBOR-a namijenjenog turističkim projektima. Od značajnih pomaka u poslovanju ovog hotelijera ističu se oni na planu poboljšanja kanala prodaje i strukture tržišta te kvalitete usluge i produžetka sezone koja traje sedam mjeseci, odnosno od travnja od kraja listopada.

Komentirajte prvi

New Report

Close