Za 3,25 milijuna kupuju polovne autobuse s 900 tisuća prijeđenih kilometara

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2016. u 12:38
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Potez “Prometova” poslovodstva ne čudi, jer je postojeći vozni park u nezavidnom stanju, a bliži se početak nove školske godine kada se opterećenje vozila znatno povećava.

Tvrtka "Promet" odlučila se za kupnju devet polovnih zglobnih autobusa za koje je raspisala javni natječaj vrijedan 3,25 milijuna kuna. Nešto više od polovice kupoprodajnog iznosa osigurano je iz gradske blagajne, dok će ostatak podmiriti javni prijevoznik iz vlastitih sredstava.

Prema dostupnoj tehničkoj dokumentaciji, gradska tvrtka planira nabaviti klimatizirana vozila s najmanje 50 sjedećih mjesta za putnike i 30 stajaćih, koja ne smiju biti starija od 10 godina i s maksimalno prijeđenih 900.000 kilometara. Potez "Prometova" poslovodstva ne čudi, jer je postojeći vozni park u nezavidnom stanju, a bliži se početak nove školske godine kada se opterećenje vozila znatno povećava, piše Slobodna Dalmacija.

– Imamo problem s nedostatkom vozila i moramo dopuniti vozni park. Za nove autobuse nemamo novca i sam postupak njihove nabave i proizvodnje bi trajao najmanje devet mjeseci, što nam je dugo razdoblje – potvrdio je Željko Krnić, "Prometov" direktor.

Otvaranje ponuda potencijalnih isporučitelja rabljenih vozila zakazano je za sljedeći četvrtak. Direktor Krnić kazao je da im je proteklog proljeća zagrebački ZET pomogao donirajući tri vozila, ali da u glavnom gradu trenutačno nemaju daljnjih mogućnosti za dodatnu pomoć splitskoj tvrtki. Još u mandatu bivše gradske vlasti bila je planirana nabavka 30 novih autobusa, no to do danas nije ostvareno i zbog manjih prihoda u Banovini.

Komentirajte prvi

New Report

Close