Ryanairovi putnici iz Zagreba mogu letjeti za manje od 20 eura

Autor: Darko Bičak , 04. lipanj 2022. u 10:31
Foto: Ž. Lukunić/PIXSELL

Ryanairova tri zagrebačka zrakoplova predstavljaju investiciju od 300 milijuna dolara, koja će podržati više od 90 visoko plaćenih poslova u zrakoplovstvu i više od 1000 ukupno radnih mjesta u Zagrebu.

Najveći europski zračni prijevoznik, a kako sami ističu i najveći avioprijevoznik u Hrvatskoj, niskobudžetni irski Ryanair, proslavio je jučer prvu godišnjicu otvaranja svojih ruta iz Zagreba.

Iz tvrtke naglašavaju da, uz vrlo perspektivni Zagreb s ukupno 27 linija, imaju dobar booking rezervacija u svom najvećem ljetnom redu letenja za Zadar.

Ryanairova tri zagrebačka zrakoplova predstavljaju investiciju od 300 milijuna dolara, koja će podržati više od 90 visoko plaćenih poslova u zrakoplovstvu i više od 1000 ukupno radnih mjesta u Zagrebu.

Ryanairova voditeljica prodaje i marketinga za CEE&Balkan Olga Pawlonka, rekla je da će Ryanair iz Zagreba na ljeto 2022. obavljati gotovo 80 tjednih letova, 30 više nego lani, kako bi zagrebačkim klijentima pružio veliki izbor europskih odredišta poput Londona, Milana, Pariza ili popularna mjesta za odmor (Brindisi, Krf i Malaga), a dajući poticaj zagrebačkom turizmu nakon dvije izgubljene godine.

Iz Ryanaira ističu da njihovi korisnici u Zagrebu mogu planirati bijeg po najnižim cijenama od samo 159 kn (19,99 €) u jednom smjeru do listopada 2022.

Kako je nedavno za Poslovni dnevnik istaknuo Tadej Notersberg, operativni direktor Lauda Europe, tvrtke koja je sa svojom brendiranom flotom od 29 zrakoplova Airbus 320 dio Rynaira, a osim u Zadru i Zagrebu njihovi zrakoplovi su bazirani još u Beču, na londonskom Stantsedu te španjolskoj Palma de Mallorci, korona kriza je dosta poremetila zračni promet u Europi, no s ukidanjem ograničenja u većini država se vraćaju na prijašnje okvire.

“Zadovoljni smo dosadašnjim poslovanjem u Hrvatskoj, a prognoze govore o daljnjem rastu. Zato povećavamo flotu, broj letova i linije”, kazao je Notersberg.

Komentirajte prvi

New Report

Close