Objekt iz nasljedstva preuredili u dom za odmor ‘vinskih’ turista

Autor: Marta Duić , 26. kolovoz 2019. u 22:00
Preuređenje su započeli njegovi roditelji, a nastavili Vlatko Matković i njegova supruga/Dražen Bota

Vlasnici ciljaju na moderne putnike kojima bi pružali srijemsku dobrodošlicu. Do 20. kolovoza Ilok je u 2019. imao pet i pol tisuća noćenja.

Na krajnjem istoku Slavonije niču novi turistički kapaciteti koji ciljaju gostima toga kraja pružiti doživljaj i ambijent kojeg će se sjećati. Jedan od takvih je i kuća za odmor Weinrauch u Iloku, čije će premijerno predstavljanje biti predstojeće nedjelje 1. rujna u okviru 52. Iločke berbe grožđa.

Kuću je preuredio Vlatko Matković, rođeni Iločanin s adresom u Vinkovcima, koji ju je dobio u nasljedstvo pa joj u spomen na vlasnike Gabrijela i Aleksandrinu dao ime Weinrauch. "Ilok je privlačan turistima i iako je gradić koji se posjećuje uglavnom vikendom, potencijal je velik. Kao rođeni Iločanin želio sam ostati povezan sa svojim gradom, a kao zaljubljenik u turizam i starine, vjerovao sam da kuća koju sam naslijedio može pokazati bogatstvo našega kraja. Ipak, ne gledamo na ovo samo kao iznajmljivanje već kao na ugošćavanje naših gostiju. Želimo im pružiti pravu srijemsku dobrodošlicu", objašnjava nam Vlatko Matković, vlasnik kuće.

Podaci turističkog ureda Vukovarsko-srijemske županije pokazuju da je Ilok do 20. kolovoza imao 5506 noćenja od kojih je 3902 domaćih i 1604 stranih gostiju. Matkovićevi roditelji su najviše investirali u kuću, a 'finiširali' je supruga i on.

Očuvani dijelovi namještaja i stil gradnje upućuju da je kuća građena početkom 20 stoljeća, a uz dnevni boravak, dvije spavaće sobe i biblioteku bogatstvo obitelji Weinrauch potvrđuju i prostorije za sluge te podrum u kojem se čuvalo vino iz srijemskih vinograda. "U uređenju interijera spojili smo retro elemente poput starih podova, namještaja i originalnih drvenih vrata sa zahtjevima modernih putnika, a uređenje i dalje traje.

Mnogo je detalja koje želimo dotjerati, a velik su potencijal podrum i dvorište. Moji roditelji su uložili s vremenom oko 20.000 eura, a mi u ovoj početnoj fazi 3000 eura. Investicije koje su u planu su oko 20.000 eura. Vjerujemo da će Kuća Weinrauch postati butik mjesto za ekskluzivna događanja – degustacije vina, večere, koncerte… Prvo takvo je 1. rujna, Red WEINrauch venue u suradnji s vinarijom Trs, Hotelom Dunav i TZ grada Iloka", otkriva Matković.

Komentirajte prvi

New Report

Close