Objavljeno koliko je Hrvata već prvog dana upisalo narodne obveznice, minimalni ulog je 500 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. veljača 2023. u 08:07
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dospijeće obveznica je 2025. godine i upisivat će se u dva kruga, pri čemu je prvi krug za građane koji obveznice mogu upisivati do 1. ožujka do 20 sati.

Više od 4600 građana upisalo je tzv. narodne obveznice prvog dana upisa od 8 do 15 sati i ukupan iznos koji su uplatili je oko 155 milijuna eura, izvijestio je u srijedu navečer ministar financija Marko Primorac, zadovoljan odazivom građana.

Prvi put u Hrvatskoj, jučer ujutro od 8 sati počeo je upis državnih obveznica namijenjenih građanima, tzv. narodnih obveznica, a minimalan je ulog 500 eura dok je minimalna kamatna stopa koja će se obračunavati 3,25 posto godišnje.

Dospijeće obveznica je 2025. godine i upisivat će se u dva kruga, pri čemu je prvi krug za građane koji obveznice mogu upisivati do 1. ožujka do 20 sati.

“Od 8 do 15 sati obveznice je upisalo preko 4600 građana i ukupan iznos koji su uplatili je oko 155 milijuna eura”, rekao je ministar Primorac u emisiji “Otvoreno” HTV-a.

Računali su, dodao je, da će se većina upisa dogoditi sljedeći tjedan, jer su u tijeku školski praznici i veliki dio hrvatskih građana možda nije u Hrvatskoj.

“Ovo nije investicijska prilika za one koji žele u kratkom roku puno zaraditi, ovo je za građane da u uvjetima velikih inflatornih pritisaka očuvaj dio svoje kupovne moći i štednje koju imaju u bankama po kamatnim stopama koje su niske”, dodao je Primorac u emisiji HTV-a.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Da li će ikada netko ispitati porijeklo ove love koja se pere upravo na ovaj način?

Uz kupovinu obveznica, dobijete besplatno seriju filmova: Glup Gluplji I, II dio i tako u beskonačnost!

New Report

Close