Objavljeno gdje se i kad u Zagrebu mogu cijepiti djeca starija od pet godina

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2021. u 15:36
FOTO: REUTERS/Hannah Beier

Od ovog je tjedna u Zagrebu omogućeno cijepljenje djece protiv bolesti covid-19 od navršene pete godine života.

Za cijepljenje školske djece do 12 godina bit će nadležni liječnici školske medicine, a roditelji će djecu moći naručiti za cijepljenje putem aplikacije Terminko.

Djecu predškolske dobi cijepit će izabrani liječnici (pedijatri ili liječnici obiteljske medicine).

Hrvatski zavod za javno zdravstvo posebno preporučuje da se cijepe djeca koja pripadaju ugroženim skupinama.

U Zagrebu će svi zainteresirani roditelji protiv covida-19 od sada moći cijepiti i svoju djecu stariju od pet godina. Školsku djecu do navršenih 12 godina roditelji mogu naručiti za cijepljenje putem aplikacije Terminko, nakon čega će ih cijepiti liječnik u ambulanti školske medicine, nadležnoj za školu koju dijete pohađa.

Roditelji koji žele cijepiti svoju djecu predškolske dobi, to sada mogu učiniti ako se jave izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine.

Djeca u dobi od 12 do 18 godina mogu se, kao i do sada, cijepiti na cjepnim punktovima grada Zagreba.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, posebno se preporučuje cijepljenje djece i mladih koji zbog kronične bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika bolesti covid-19. Cijepljenje se preporučuje i djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti, a koje uvećavaju rizik za razvoj težih oblika bolesti covid-19. Preporučuje se cijepljenje protiv bolesti covid-19 i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje.

Detaljan raspored rada timova Službe za školsku i adolescentnu medicinu u Zagrebu može se pronaći ovdje.

Za sva se dodatna pitanja roditelji mogu putem elektroničke pošte obratiti nadležnom liječniku školske medicine prema navedenom rasporedu rada ambulanti školske i adolescentne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Komentirajte prvi

New Report

Close