Objavljena lista najjeftinijih europskih gradova za odmor. Na njoj se našao i jedan hrvatski grad

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2023. u 13:45
FOTO: Pixabay

Britanski The Post Office već 16 godina radi listu najisplativijih europskih gradova u kojima možete otići na odmor za vikend.

Ovih dana objavljena je nova lista za 2023. godinu koja uspoređuje 35 europskih gradova i otkriva koje su najisplativije europske destinacije za putnike.

Ove godine je to portugalska metropola Lisabon.

Tim The Post Officea uspoređuje prosječnu cijenu vikenda u gradu za dvije noći u hotelima sa tri zvjezdice. Tome dodaju i cijenu nekih vrhunskih turističkih atrakcija, razgledanje turističkim autobusom, cijenu javnog prijevoza, hrane i pića.

Lisabon je pravo mjesto ovog ljeta ako želite provesti nevjerojatan mini odmor ili produženi vikend u gradu bez velikih troškova.

Ova destinacija našla se na vrhu liste najjeftinijih gradova za odmor u Europi, što je dodatan poticaj za turiste, koji već hrle u Lisabon zbog svjetski poznatog noćnog života, lijepih plaža i odlične hrane.

Dva noćenja u hotelu sa tri zvjezdice u prosjeku koštaju oko 140 eura, što je samo 5,0 posto više nego 2022. godine, u usporedbi s povećanjem cijene od preko 3 posto u svakom drugom ispitanom gradu. Cijene u Lisabonu bile su manje za trećinu od onih u najskupljim europskim gradovima poput Venecije i Amsterdama.

Cjenovno prihvatljivi boravak nije jedini razlog zbog kojeg bi ste trebali posjetiti Lisabon. Grad je lociran na krševitom pejzažu na zapadnoj obali zemlje, pružajući mnogo raznovrsnih i odličnih pogleda na Atlantski ocean. Lisabon je jedno je od najstarijih naseljenih mjesta u Europi, a prema legendi osnovali su ga izbjeglice antičke Troje.

Na listi i dva grada iz Hrvatske

Titulu najskupljeg grada u Europi ponio je Amsterdam, gdje bi za jedan vikend trebalo izdvojiti 835 eura, a među najskupljima su Pariz, Venecija, Ženeva i London. Dubrovnik je zauzeo prvo mjesto na listi gradova sa najskupljim ulaznicama za povijesno – kulturne znamenitosti.

Lista najisplativijih Europskih gradova 2023. godine, počevši od najjeftinijih: Lisabon (Portugal), Vilnius (Litva), Krakov (Poljska), Atena (Grčka), Riga (Latvija), Porto (Portugal), Zagreb (Hrvatska) ), Budimpešta (Mađarska) ), Varšava (Poljska) i Lille (Francuska), prenosi klix.ba.

Komentirajte prvi

New Report

Close