Objavljena lista 50 najljepših plaža svijeta, na njoj je i jedna iz Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2023. u 07:50
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Lucky Bay u Australiji zauzeo je prvo mjesto zahvaljujući svom čistom pijesku, tirkiznoj vodi i populaciji klokana.

Objavljen je popis 50 najljepših plaža na svijetu, a na njemu je mjesto našla i jedna hrvatska plaža.

Lista portala The World’s 50 Best Beaches osmišljena je uzimajući u obzir prirodne ljepote, prostor, popularnost, aktivnosti na plaži te čistoću i mirnoću mora, a glasalo je više od 750 najpriznatijih i najiskusnijih svjetski utjecajnih putopisaca, novinara i stručnjaka.

Lucky Bay u Australiji zauzeo je prvo mjesto zahvaljujući svom čistom pijesku, tirkiznoj vodi i populaciji klokana.

“Prijateljski raspoloženi klokani nisu jedino što ovu plažu čini najboljom na svijetu. Lucky Bay ima netaknuti snježnobijeli pijesak i nevjerojatno tirkizno more. Proteže se na preko 5 km pa jamči da ćete pronaći mjesto s manje gužve da jednostavno možete uživati ​​u svim prirodnim ljepotama”, stoji u objašnjenju portala.

Anse Source D’Argent na Sejšelima na drugom je mjestu.

“Vjerujte nam, oduzima dah s granitnim stijenama uz obalu i ružičastim pijeskom kao savršenim kontrastom kristalno čistoj, tirkiznoj vodi. Na ovoj plaži osjećat ćete se kao da ste upravo zakoračili u raj. Omogućuje da dobro vidite koraljni greben zbog čiste i bistre vode”, pojasnili su svoj izbor.

Treće je mjesto zauzela Hidden Beach na Filipinima, koja je skrivena iza visokih vapnenačkih litica, zbog čega ju je nemoguće vidjeti izvana. Do male uvale može se doći samo čamcem, nakon čega slijedi plivanje kroz mali otvor, a kristalno čista, plitka voda okružena bijelim pijeskom i vapnenačkim zidovima s bujnim zelenilom i palmama garancija je užitka.

I jedna hrvatska plaža našla se na ovom popisu. Riječ je o plaži Pasjači u Konavlima, koja je zasjela na 39. mjesto ovog prestižnog popisa. Ova je plaža smještena na skrovitom, nepristupačnom mjestu, gdje se konavoske stijene strmo obrušavaju u Jadransko more. Do ove prekrasne plaže, okružene prirodnim ljepotama, možete doći spuštajući se niz stube u stijenama.

Inače, 2020. godine ova je plaža proglašena najboljom europskom plažom na portalu European Best Destinations, prenosi Index.

Čitav popis 50 najljepših plaža na svijetu možete pogledati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close