Objavljen novi popis poreznih dužnika: Na listi i brojna poznata imena

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2019. u 13:51
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Šuker duguje 5,8 milijuna kuna poreza i prireza na dohodak.

Porezna uprava objavila je popis poreznih dužnika, pišu 24sata

Na ''listi srama'' nalaze se neka poznata imena.

Mirko Rapić iz Splita ''prvi'' je u kategoriji poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost s 45 mil. kn duga. Rapić već godinama tvrdi da nije on dužan državi, nego država njemu. Tu je i Nadan Vidošević, koji prema podacima Porezne uprave, duguje 12,6 milijuna kuna. Od toga mu sve otpada na dug poreza i prireza na dohodak. 

Šef Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nalazi se na 14. mjestu među fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost. Šuker duguje 5,8 milijuna kuna poreza i prireza na dohodak. Kako su 24sata ekskluzivno otkrila, Šuker  je pokušao, ali očito nije uspio, dokazati podrijetlo svoje imovine, pa mu je država u svibnju ove godine sjela i na luksuzni stan u Opatiji i upisala zabilježbu s mogućnosti ovrhe. Ako Šuker ne podmiri svoj dug, država bi mu mogla ovršiti i prodati stan koji se nalazi u potkrovlju Vile Portheim u Opatiji.

Radi se o penthouseu u potkrovlju od 152 četvorna metra. Poznato je da Šuker uz ovu vrijednu nekretninu ima i stan od 108 četvornih metara u elitnom zagrebačkom kvartu Zelengaj, ali na to nije upisana zabilježba.

Na listi dužnika je i Lokomotivin veznjak Sammir sa 1,583 milijuna kuna duga. Od toga je dužan 1,46 milijuna kuna za porez i prirez na dohodak, a 123.000 kuna za porez na promet nekretninama.

Odvjetnici Asja Piplović te Vladimir Gredelj i dalje se nalaze pri vrhu najdužnijih poreznih obveznika. Piplović duguje 9,2 milijuna kuna, a Gredelj 6,1 milijun. Najveći porezni dužnik i dalje je Marijan Kunina. Prvi je na listi najdužnijih građana s gotovo 85 milijuna kuna. Na vrhu se nalazi već godinama. Kako je svojedobno pisao Jutarnji list, riječ je o umirovljeniku rođenom davne 1936. godine.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Podatke o poreznom dugu treba ažurirati….
Odvojiti stare dužnike, čiji dugovi imaju uračunate zatezne kamate..
Treba paziti na rokove izdavanja rješenja na porez na nekretnine…da se ne desi da
je dužnik prozvan….a rok za plaćanje još dospio… i sl..
BALKANSKA POSLA….. nema reda

@Funky ako ih nema na sluzbenom popisu porezne onda ih nece biti ni na porezni-duznici.com, znam ih i ja dosta al ako nisu zavrsili na sluzbenom zidu nece ih bit ni na Vaš link …. P.S – ako ti nije krivo posalji mi u privatnu poruku pa cu provjerit

porezni-duznici.com nije aktualan nit malo jer znam za dvije osobe koje su cca 200.000 kn duzne (pola prma poreznoj) i nema ih na spisku (trazio po imenu i prezimenu odvojeno).

Vidim da su azurirali bazu sad ima ovih novih.

New Report

Close