Oaza za investitore: Imaju manje od 10.000 stanovnika, a u gospodarskim zonama radi 7400 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2019. u 08:34
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Ducati Komponenti posluje u sklopu talijanke grupacije Ducati Energia iz Bologne. Prije dvije godine investirali su pet milijuna eura u proširenje proizvodnje “zelene” energije i kondenzatorskih baterija.

Dva gradića na sjeveru Hrvatske stvaraju jedan od najvećih konglomerata stranih investitora u državi. Prelog i Ludbreg udaljeni su manje od 15 kilometara, imaju manje od 10.000 stanovnika, a u gospodarskim zonama radi oko 7400 ljudi. 

U Ludbreg uskoro ulazi novi švicarsko-američki investitor, Variosystems AG sa sjedištem u Steinachu, kantonu St. Gallen, piše Večernji list.

Nakon što su predstavnici te elektroničke kompanije André Bättig, Helmut Schaljo i Georgios Hiokturidis izabrali Ludbreg za širenje i najavili stotinu radnih mjesta u prvoj fazi, a nekoliko stotina u drugoj, raspisani su i prvi natječaji za poslove.

– Potpisali su ugovor o najmu prostora i 1. travnja trebali bi početi dovoditi prve ljude i strojeve. Do kraja godine trebali bi proizvoditi s dvadeset radnika i postupno povećavati njihov broj. Izabrali su nas možda ponajviše zbog kvalitetne radne snage kakve u ovom bazenu na sjeveru Hrvatske još ima, a i ljudi su željni kvalitetnih radnih mjesta. Imamo i srednju školu u Ludbregu koja školuje CNC operatere koji su njima vrlo bitni. U konkurenciji za investiciju bili su i Varaždin, Prelog, Čakovec, Ivanec… – zadovoljno će gradonačelnik Dubravko Bilić, koji zahvaljuje na pomoći generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Zürichu, konkretno konzulu Dubravku Mikcu, koji također dolazi sa sjevera Hrvatske. Švicarci su obišli 15 potencijalnih lokacija. Uložit će oko 10 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close