Nude alternativu u upravljanju stambenim zgradama

Autor: Saša Paparella , 26. travanj 2020. u 22:00
Zvonimir Lugarić i Adela Krivanek Magerl, osnivači projekta/JURICA GALOIĆ/PIXSELL

Domovoy pruža i digitalizaciju kroz izgradnju tehnoloških kapaciteta koji stanarima pružaju komunikaciju, suradnju i olakšano donošenje zajedničkih odluka.

Inicijativa građana Ilica nastavlja s aktivnostima potpore građanima nakon potresa, te kao odgovor na kriznu situaciju u kojoj se našao Zagreb nudi rješenje u obliku projekta Domovoy.

Domovoy je budućnost upravljanja stambenim zgradama kojim se uspostavlja sveobuhvatni program kroz snažan rast i razvoj zajednice. Program prvenstveno ima za cilj podići kvalitetu života stanara tako da u svoj fokus stavlja čovjeka i njegove potrebe, naglašavaju u Ilici.

“Frustracija neučinkovitim sustavom natjerala nas je da promislimo koje su stvarne vrijednosti koje sačinjavaju kompleksnu urbanu sredinu, a potom i koji je to budući model upravljanja i razvoja jednoga grada. Ono što nakon ovog potresa znamo sa sigurnošću je da to dosadašnja administracija sigurno nije”, rekla je Adela Krivanek Magerl, izvršna tajnica inicijative građana Ilica i voditeljica projekta Domovoy.

Osim zakonom reguliranog upravljanja stambenom zgradom, Domovoy pruža i digitalizaciju kroz izgradnju tehnoloških kapaciteta koji stanarima pružaju komunikaciju, suradnju i olakšano donošenje zajedničkih odluka.

Poseban naglasak Domovoy stavlja na modul zajednice kojim stanari postaju aktivni sudionici razvojnog procesa njihove stambene zajednice.

Projektno razmišljanje, planiranje održivog rasta, uređenje zgrade sredstvima iz EU fondova, praktične radionice i edukacija – sve to stoji na raspolaganju stanarima kako bi svoje stambene zgrade pripremili za budućnost. “Važno je i za napomenuti da iza Domovoya stoji tvrtka koja je registrirana za upravljanje stambenim zgradama, te su svi zakonski uvjeti zadovoljeni”, kažu pokretači projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close