‘NPOO je rađen da bi Hrvatska postala snažnija i gospodarski rasla’

Autor: Poslovni dnevnik , 13. travanj 2021. u 22:00
Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić/PATRIK MACEK/PIXSELL

Savjetnik predsjednika Vlade Zvonimir Savić također je istaknuo da “najmanje 30% svih sredstava iz NPOO-a ide privatnom sektoru”.

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić odbacio je u utorak oporbene tvrdnje da su razvojni projekti u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti (NPOO) nedorečeni, te da se radi o popisu lijepih želja.

Nacionalni plan je rađen kako bi Hrvatska postala otpornija i snažnija, kako bi se potaknuo gospodarski rast, rekao je ministar na Odboru za gospodarstvo koji je raspravljao o Planu koji sadrži prijedloge projekata u 6 područja ukupne vrijednosti 49,1 milijardi kuna. I dok su HDZ-ovi za NPOO imali samo pohvale, oporba je vrlo kritična, posebno SDP.

“Nisam našao reformsku agendu, ni u jednom dijelu ne piše koji su nam ciljevi, što kao država želimo postići ovim ulaganjem koje iznosi oko 30% državnoga proračuna, kazao je Zvane Brumnić.

Plan se oslanja na Nacionalnu razvojnu strategiju pa se i njemu dogodilo isto, imamo listu lijepih želja, rekao je Željko Pavić. Ćorić se referirao i na njihovo spominjanje biorafinerije u Sisku.

“Ne znam za dokument kojim je dogovoreno s Mađarima da se gradi biorafinersko postrojenje u Sisku“, odgovorio je Brumniću i naglasio da se tim iskorakom Ine kreiraju pretpostavke za 20-30 godina.

Savjetnik predsjednika Vlade Zvonimir Savić također je istaknuo da “najmanje 30% svih sredstava iz NPOO-a ide privatnom sektor i naveo da su neke druge države daleko od tog postotka, Slovenija, primjerice 8 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close