Novi Zakon o turističkom zemljištu u primjenu od 1.1. 2019?

Autor: Marija Crnjak , 14. studeni 2017. u 13:20
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Cappelli je dodao i kako nije kraj raspravama o poreznim stopama i iznosima boravišne pristojbe.

Vlada je udružila snage kako bi se što prije donio novi Zakon o turističkom zemljištu, koji bi na snagu trebao stupiti najkasnije s prvim danima 2019. godine, otkrio je ministar turizma Gari Cappelli na današnjem otvaranju 11. kongresa hrvatskog kampinga u Solarisu. Cappelli je dodao i kako nije kraj raspravama o poreznim stopama i iznosima boravišne pristojbe. Naime, u isto vrijeme u Solarisu se održava i kongres ugostitelja koji su ministra jučer zasipali kritikama na porast PDV-a u ovoj godini, što im je ugrozilo poslovanje i zaustavilo ulaganja.

"Jasno je što znači boravišna pristojba u cijeni usluge u šatoru, mobilnoj kućici ili kamperu, i o tome ćemo još razgovarati i siguran sam da ćemo naći neku kvalitetnu sredinu koja će zadovoljiti, da u ovom segmentu nema poskupljenja nego eventualno na onu kvalitetu koju ćete nuditi", kaže ministar. Svjestan je značaja problema turističkog zemljišta.

"Održan je jedan sastanak na najvišoj razini koji je na moju molbu sazvala potpredsjednica Vlade Martina Dalić, i na tom sastanku je bilo šest ministara. Ministar Marić piprema dokument koji ćemo predstaviti i turističkim udrugama, u kojem mislim da smo se vrlo približili onome što želimo riješiti, a vama će dati jasne odgovore na pitanja koliko morate platiti koncesiju, na koliko godina ste na taj način osigurani i kolike investicije možete pokrenuti", najavio je Cappelli. Ministar je obećao da će zakon vrlo uskoro predstaviti, a smatra da će zakon u primjenu s 1. siječnjom 2019. ili nešto prije, kako bi se kompanijama omogućio period prilagodbe i pripreme.  

Komentirajte prvi

New Report

Close