Novi web ‘punit’ će registar ponude

Autor: Marija Crnjak , 03. siječanj 2018. u 21:59
Nastavlja se provedba Akcijskog plana/D. M. /PIXSELL

Hrvatska surađuje s razvijenim ciklodestinacijama, od Austrije do Mađarske.

Koordinacija za razvoj cikloturizma u Hrvatskoj pokrenula je novu web stranicu cikloturizam.hr, što je nastavak provedbe Akcijskog plana za razvoj cikloturizma i Strategije razvoja turizma RH, te rezultat pojačanog ulaganja Ministarstva turizma u razvoj cikloturizma.

Osim što će se na novoj stranici moći pratiti projekti i rad svih članica koordinacije u kojoj su tri ministarstva te tvrtke i udruge,  informacije o europskim i međunarodnim biciklističkim rutama u Hrvatskoj, cilj je omogućiti pristup svim zainteresiranim korisnicima te razmjenu iskustava u području cikloturizma u hrvatskim odredištima. Kako doznajemo od Lidije Mišćin, predsjednice Koordinacijskog tijela, na stranicama će se objavljivati i operativni planovi razvoja cikloturizma u svim županijama, kroz par mjeseci onima na kontinentu, a do kraja godine i u županijama na Jadranu.

"Punit će se i registar cikloturističke ponude, s informacijama o biciklističkim rutama, smještaju za bicikliste, ugostiteljstvu s ponudom za bicikliste, specijaliziranim turističkim agencijama i ostalim uslugama za bicikliste. Najslabija karika cikloturizma u Hrvatskoj je infrastruktura, koja se ponekad radila u skladu s mogućnostima ili bez dovoljno znanja i iskustva, ili bez dostupnih informacija o rutama, kvaliteti i dostupnosti staze, uslugama", pojašnjava Lidija Mišćin te ističe jaku suradnju s razvijenim ciklodestinacijama, od Austrije i Mađarske do Slovenije, s kojima dijelimo i važne međunarodne biciklističke rute.  

Komentirajte prvi

New Report

Close