Novi vlasnik priprema plan razvoja za Modru Špilju i VIS

Autor: Suzana Varošanec , 24. siječanj 2020. u 07:59
Dio Hotela Biševo otvoren je cijele godine

Ozbiljne građevinske radove na Visu najranije je moguće očekivati nakon turističke sezone.

Zaključeni su stečajevi nad jedinim hotelskim tvrtkama na otoku Visu – Modrom Špiljom iz Komiže te VIS-om.

Novi većinski vlasnik je isti – PBZ Croatia osiguranje, obvezni mirovinski fondovi kategorije A i B, koji je postavio svoja nadzorna tijela, ali s istim članovima.  Prvi potezi novog vlasnika smatraju se mjerom racionalizacije, ali i kontinuiteta jer je za obje tvrtke odlukom nadzornih odbora imenovan i isti direktor Dino Bogdanović.

Prema riječima stečajnog upravitelja Modre Špilje Ive Bučana, Bogdanović je bio voditelj poslovanja za tog stečajnog dužnika, no do stečaja i direktor Modre Špilje, dok je danas još i predsjednik komiškog Gradskog vijeća. 

'Podići ćemo kvalitetu'
Iz PBZ CO-a na čelu s Dubravkom Štimcem potvrđuju da se za obje tvrtke krenulo u razradu razvojnih planova, tako da je ozbiljne građevinske radove na Visu najranije se može očekivati nakon turističke sezone. 

 

Bučan

Riječ je o bezbolnom izlasku Modre Špilje iz stečaja.

"U vlasništvo Modre Špilje i VIS-a ušli smo krajem 2019. Kako je prodaja ovogodišnje  sezone već počela, za nju teško da se mogu napraviti značajne promjene. Plan razvoja za oba poduzeća je u izradi, i u ovom trenutku još je prerano ponuditi detalje. No, može se reći da je namjera investirati i značajno podići kvalitetu smještaja i usluga te time bitno pomoći razvoju destinacije", stoji u odgovoru PBZ CO-a.   

Novi ciklus
"Moram reći da nije lako pronaći otočke kadrove te da je poslovanje u stečaju bilo pozitivno, dok je na računu preostalo oko 800.000 eura i nekoliko stotina tisuća kuna. Riječ je o bezbolnom izlasku Modre Šilje iz stečaja, s visokom razinom namirenja vjerovnika i 100% radnika za koje su plaćeni svi doprinosi za mirovinsko i socijalno osiguranje", kaže Bučan. 

Dodaje pritom kako predstoji novi ciklus poslovanja tijekom kojeg će novi vlasnik provesti najavljena ulaganja u obnovu i širenje kapaciteta te podizanje kategorije", kaže Bučan. Otkriva i da su, prema njegovim saznanjima, projektanti već na terenu u cilju pripremnih aktivnosti na dokumentaciji, kao i da je pokrenuta procedura oko otkupa djelomično državnog i gradskog zemljišta koje okružuje hotel Biševo, radi okrupnjavanja čestice i gradnje novog objekta. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Konobar je odveo u stečaj Modru špilju d.d. pa je on svakako najbolje kadrovsko rješenje za spas obe otočke hotelske kuće. Astronaut, pučki rećeno.

Ista uprava, isti vlasnici i ista politika kontinuiteta poslovanja.

Što bi, pobogu, uopće moglo poći krivo?

New Report

Close