Novi vlasnik Cluba Adriatic rješava nagodbu s vjerovnicima

Autor: Suzana Varošanec , 20. prosinac 2018. u 07:46
Procjenjuje se da je tvrtka perspektivna i da će ulaganja uslijediti za godinu-dvije nakon donošenja urbanističkog plana

Dogovorili plaćanje obveza iz PSN s lokalnom zajednicom, ali i zajednička ulaganja u turističku infrastrukturu.

Jedna tvrtka manje u portfelju države, odnosno samo je još jedna iz turističkog biznisa – saldo je to nakon završene privatizacije tvrtke Club Adriatic, i to nakon što je njezin novi vlasnik hotelska tvrtka Jadran iz Crikvenice, u roku temeljem kupoprodajnog ugovora s CERP-om, jučer uplatio 50,5 milijuna kuna. 

Upravu Jadrana vodi Goran Fabris koji jučer nije bio dostupan za razgovor. No, uplata o kojoj je tvrtka izvijestila preko Zagrebačke burze odjeknula je, kako se neslužbeno doznaje, i u CERP-u gdje su imali jak razlog odahnuti, posebice obzirom na cijeli niz pokušaja da se pronađe vlasničko rješenje za inače po mnogima perspektivnu tvrtku.  

Maestral ostao jedini
Zadnjih godina, podsjetimo, nije manjkalo potencijalno zainteresiranih investitora. Naime, za Club Adriatic mnogi su se raspitivali i obilazili ovu zanimljivu destinaciju za razvoj turizma; štoviše na pojedinim natječajima bilo je i na desetke neobvezujućih ponuda, ali je za sve njih nalik na 'crvenu krpu' slovio aktualni postupak predstečajne nagodbe. Ni Jadran, kako tvrde upućeni, PSN nije u cijelosti riješio, ali izgleda da je na dobrom putu da postigne rješenje s mnogim vjerovnicima za predstečajne tražbine.

 

150 novih

radnih mjesta očekuje se da će donijeti ambiciozni plan ulaganja

Tako je ovom privatizacijom usamljena ostala hotelska tvrtka Maestral, odnosno 'strši' kao posljednja kompanija iz turističke branše u vlasništvu države, ali i to je pitanje još koliko dugo: naime, tri su ponude zaprimljene za Maestral te teče rok od 120 dana u kojem se očekuje odluka. 

Obostran interes
S novim vlasnikom CA lokalna zajednica već je pronašla zajednički interes te je prema službenim tamošnjim izvorima potpisana njihova nagodba kojom se rješavaju predstečajne obveze CA prema Općini Baška Voda, TZ Baška Voda te komunalnom poduzeću Gradina. Potvrdio nam je to načelnik općine Joško Roščić koji još ističe i da je upoznat s planom ulaganja Jadrana koji će krenuti za godinu-dvije, koliko je potrebno da se donese potrebni urbanistički plan.

Očekuju se, kaže, značajne investicije u smještajne kapacitete s podizanjem kategorije na 4 zvjezdice, uz otvaranje oko 150 novih radnih mjesta što će im donijeti oko 2 milijuna noćenja. "Jadran je jako ozbiljan investitor, a riješili smo pitanje plaćanja obveza iz PSN, što znači da su općina, TZ te Gradina dobili ono što im po zakonu pripada", kaže Roščić te dodaje da su dogovorili i zajednička ulaganja u turističku infrastrukturu poput plaža i šetnica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close