Novi ulaz u NP Krka vrijedan je više od 84 milijuna kuna

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 10. siječanj 2018. u 13:57
Arhitektonsko rješenje rad je ureda Atmosfera

Na Lozovcu se gradi posjetiteljski centar s nizom multimedijskih i ugostiteljskih sadržaja, EU financira 85% projekta.

Uređenje ulaza Lozovac, drugi europski projekt Nacionalnog parka Krka, ukupne vrijednosti 84,3 milijuna kuna, očekuje sufinanciranje u visini od 85 posto iznosa iz Fonda za regionalni razvoj. 

Vijest je objavljena u utorak, nakon što je projekt uspješno prošao sve faze ocjenjivanja, a navedenim se novcem planira izgradnja i opremanje Posjetiteljskog centra s multimedijskim, prezentacijskim, administrativnim i ugostiteljskim sadržajima te uređenje prometnica, parkirališta i pješačkih površina. Arhitektonsko rješenje potpisuje zagrebački ured Atmosfera.

Uporišne točke svakog novog projekta NP Krka, u razgovoru za Poslovni dnevnik istaknuo je ravnatelj Krešimir Šakić, zaštita su prirode i kulturnopovijesne baštine te održivi razvoj. "Upravo u ovom konceptu razvoja posjetiteljski centar Lozovac će igrati vrlo značajnu ulogu jer će s jedne strane povećati kvalitetu usluge Skradinskog buka kao posjetiteljima najpoznatijeg lokaliteta, a s druge predstavljati ishodišnu informacijsku i prometnu točku programa posjećivanja drugih lokaliteta", kazao je Šakić.

Dodao je i da će se kroz ograničavanje broja posjetitelja kod najposjećenijih lokacija unutar NP Krka posebno paziti na očuvanje prirodnih vrijednosti i kvalitete posjećivanja. K tome će se, ističe, kroz osmišljavanje tematiziranih programa za specifične grupe gostiju s ciljem da ih se motivira na višednevni boravak u okolici parka razvijati i drugi, dosad manje korišteni lokaliteti s dodatnim potencijalom.

Komentirajte prvi

New Report

Close