Novi slučaj koji poziva na oprez: Kako je zbog vlastite greške ostao bez 14.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2020. u 09:52
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Novčanik s novcima, bankovnim karticama, ali i zapisanim PIN-ovima 70-godišnjem riječkom umirovljeniku ukrao je prije nekoliko dana policiji još uvijek nepoznati lopov.

Zapisivanje PIN-ova od bankovnih kartica i njihovo držanje u novčaniku može biti praktično u slučaju da zaboravimo brojeve, ali nikako ne i u slučaju krađe.

Nažalost, o tomu ne razmišljamo sve dok ne izgubimo novčanik ili nam ga netko ne ukrade. Na svojoj koži to je osjetio i 70-godišnji riječki umirovljenik kojemu je lopov s računa skinuo 14.000 kuna.

Novčanik s novcima, bankovnim karticama, ali i zapisanim PIN-ovima 70-godišnjem riječkom umirovljeniku ukrao je prije nekoliko dana policiji još uvijek nepoznati lopov, piše Mirovina.hr.

Policija starije građane upozorava da nikada ne drže PIN-ove u novčaniku niti da ih zapisuju na karticu, koju treba tretirati kao gotovinu.

Osobni identifikacijski broj treba zapamtiti, a posebno treba paziti da pri mijenjaju brojeva zbog lakšeg pamćenja ne koristimo datume rođenja i ostale kombinacije koje je lako otkriti.

Komentirajte prvi

New Report

Close