Novi običaji: Nakon što se u ponoć zatvore kafići, bučno tulumare na gradskoj tržnici

Autor: Poslovni.hr , 03. studeni 2020. u 12:42
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U Univerzalu, koji upravlja tržnicom, već duže vrijeme imaju problem s okupljanjem na tom prostoru, a sada je još veći zbog epidemiološke situacije i mjera jer nitko se tu ne pridržava razmaka, ne nosi masku.

Nakon što se u ponoć, jedna je od epidemioloških mjera protiv širenja koronavirusa, zatvore ugostiteljski objekti, velik broj mladih, srednjoškolaca, kreće prema Gradskoj tržnici na čijim kamenim klupama i limenim pultovima pod nadstrešnicama počinje bučno tulumarenje uz alkohol, preglasnu glazbu iz prijenosnih zvučnika s kojih ponajčešće trešte “cajke”. I tako do 2, 3 sata u noći. Sažetak je to pritužbi građana što žive u obližnjem stambenom nizu u Cesarčevoj, koji kažu da zbog buke s tržnice u noći na nedjelju na san mogu zaboraviti, piše Glas Slavonije.

U Univerzalu, koji upravlja tržnicom, već duže vrijeme imaju problem s okupljanjem na tom prostoru, a sada je još veći zbog epidemiološke situacije i mjera jer nitko se tu ne pridržava razmaka, ne nosi masku.

– K tome, tržnica je još od prvog vala epidemije, od ožujka, pod posebnim režimom rada zbog sprječavanja širenja koronavirusa, njezin prostor općenito nije prikladan za takva okupljanja, no naši djelatnici nemaju ovlasti – kaže direktor Univerzala Stjepan Ripić.

– Dođe više grupa, njih 6-7, naprave si više punktova, nekada bude više djevojaka nego muških. Ponesu alkohol, zvučnike… Naši radnici dan poslije po sat vremena čiste prostor tržnice od ispijenih boca, plastičnih čaša, razbijenog stakla, ambalaže od pizza, drugog smeća. Provala dosad i razbijanja stakla na kioscima i lokalima nije bilo, no krenuli su s prevrtanjem i razbijanjem teških betonskih klupa, pa je opravdana bojazan da bi se netko pritom mogao ozlijediti te napraviti štetu na inventaru tržnice – kaže voditeljica PJ-a Tržnica Ivanka Vargić i dodaje kako ide dopis prema policiji da pojača nadzor oko tržnice.

– Prije su ta okupljanja bila u Malom parku, kod “Nazora”, a sada se to preselilo na tržnicu. Upozoravamo da to ne čine, no bez učinka – kaže Vargić. Tržnica je prije imala noćnog čuvara, no nema ga desetak godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close