Novi europski Bauhaus u fokusu ArhiBaua

Autor: Ana Blašković , 01. rujan 2021. u 13:21
U Zagrebu će se od 7. do 9. Iistopada održat ArhiBau/PD

Trodnevni konferencijski program sastojat će se od javljanja uživo iz Europskog parlamenta i Europske komisije, velikog broja inozemnih i domaćih predavanja, panel diskusija, video projekcija te izložbene galerije.

U zagrebačkoj Areni od 7. do 9. Iistopada održat će se ArhiBau, prvi regionalni sajam i konferencija s fokusom na održivost u urbanizmu, arhitekturi i graditeljstvu, podizanju standarda građenja, održavanja i obnove potresom pogođenih područja.

Osnovna tema konferencije u organizaciji Društva arhitekata Zagreb bazirana je na novoj inicijativi Europske komisije, novi europski Bauhaus, čiji je ambiciozan cilj provedba Europskog zelenog plana.

Trodnevni konferencijski program sastojat će se od javljanja uživo iz Europskog parlamenta i Europske komisije, velikog broja inozemnih i domaćih predavanja, panel diskusija, video projekcija te izložbene galerije. Konferencija je i prilika za B2B sastanke za sve one koji na sajmu i konferenciji žele sklopiti ciljane poslovne dogovore.

“Od ključnih tema izdvajamo inicijativu Europske komisije nazvanu Novi europski Bauhaus, Zeleni europski Plan, Nacionalni plan oporavka i otpornosti, nove mogućnosti financiranja projekata održivog razvoja iz europskih fondova i nacionalnih izvora, informacije o inovativnim proizvodima i uslugama za zeleno gospodarstvo s fokusom na ponudu hrvatskih proizvođača”, objavili su organizatori.

Komentirajte prvi

New Report

Close