Emmezeta u akciji: ‘Novi CRM? Kao da Dinamo dobije dva dobra igrača’

Autor: Bernard Ivezić , 05. listopad 2016. u 14:34
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Lanac čije poslovanje u Hrvatskoj vodi tvrtka Fliba iz Donjeg Stupnika lani je progutao Kiku te sa 308 zaposlenih ostvario 434,2 mil. kuna prometa i neto dobit od 4,6 mil. kuna.

Emmezeta, jedan od triju najvećih lokalnih konkurenata Ikei, modernizirala je svoj IT sustav prešavši na Microsoftov ERP Dynamics AX, koji je pandan SAP-u, te najavila da će uvesti i novi Microsoftov CRM sustav. Slobodan Školnik, predsjednik Uprave Emmezete, u utorak je u Zagrebu objavio da se žele pozicionirati kao vodeći neprehrambeni trgovac na području Balkana, gdje trenutačno imaju devet centara.

Lanac čije poslovanje u Hrvatskoj vodi tvrtka Fliba iz Donjeg Stupnika lani je progutao Kiku te sa 308 zaposlenih ostvario 434,2 mil. kuna prometa i neto dobit od 4,6 mil. kuna. "Novi sustav omogućit će nam da zaoštrimo tržišnu utakmicu, za nas je to situacija kao da Dinamo dobije dva dobra igrača", kaže Školnik. Navodi da su jako zadovoljni brzinom implementacije novog ERP sustava, što je trajalo šest mjeseci. Novi ERP, objašnjava, omogućuje im da skrate niz procedura koje po kompleksnosti uspoređuje s Walmartom.

"Nažalost, naše tržište nije tako veliko, ali kompleksnost poslovanja jest. Sada ćemo, primjerice, kupcu omogućiti da kad kupi perilicu uz nju odmah dobije sve papire, a ne da mora čekati", kaže Školnik. Dodaje da žele povezati offline i online poslovanje kako bi mogli pomoći kupcima. "Imamo svakodnevno tisuće interakcija sa klijentima, a oni se šeću između ta dva prostora i moramo pratiti njihove potrebe i želje, u čemu će nam pomoći CRM", kaže Školnik.

Pojašnjava da u trgovinama već imaju web kioske, gdje kupcima omogućuju da bilo koji proizvod iz njihove ponude naruče preko interneta. Krešimir Mlinarić, direktor IT tvrtke Adacta, koja je uvela novi ERP u Emmezetu, kaže da je projekt imao rekordno kratke rokove i veliki opseg, gotovo 200 korisnika kod trgovca. "Zahvaljujući zadovoljstvu naših klijenata, tako i Emmezete, Adacta je ušla među 5 posto najboljih Microsoftovih partnera na svijetu, tzv. President's Club, u kojem su divovi poput Della i NEC-a", kaže Mlinarić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dinamo ne može dobiti ni Hajduka a kamoli dva dobra igrača 😀

New Report

Close