Novi angažman Mate Rimca neočekivano se zakomplicirao

Autor: Poslovni dnevnik , 13. rujan 2019. u 13:14
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

S obzirom da Vlainić još nije izabran za predsjednika postavlja se pitanje je li predlaganjem Mate Rimca i druga dva člana prekršen statut Zajednice.

„Novi član Hrvatske zajednice tehničke kulture je inovator i poduzetnik Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila, a u krovnoj organizaciji tehničke kulture obnašat će funkciju člana Nadzornog odbora. Tako će svojim iskustvima i znanjem podržati rad Ivana Vlainića, predsjednika HZTK-a i osobe koja je prva, još 2006. kao njegov mentor na državnom natjecanju inovacija prepoznala Rimčev potencijal…“, glasilo je priopćenje objavljeno prije dva dana. Time je najavljen ulazak Mate Rimca, profesora sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Marka Kolakovića te pedagoga tehničke kulture Dragutina Labaša u NO HZTK-a iako je izborna skupština HZTK-a tek u subotu 14. rujna.

Danas su se pak pojavili medijski napisi o istragama koje se provode u HZTK-u vezane uz poslovanje kao i međusobne optužbe kandidata za novog predsjednika HZTK-a koji bi trebao također biti odabran na skupštini 14. rujna.

Ono što je ostalo ne rasvijetljeno je činjenica kako je Matu Rimca u Nadzorni odbor predložio Ivana Vlainić kojem je mandat predsjednika istekao 30. lipnja, a prema statutu HZTK-a članove nadzornog odbora predlažu glavni tajnik i predsjednik Zajednice, a odobrava ih skupština. S obzirom da Vlainić još nije izabran za predsjednika postavlja se pitanje je li predlaganjem Mate Rimca i druga dva člana prekršen statut Zajednice. Također ostaje otvoreno i pitanje je li hrvatska poduzetnička zvijezda Rimac u ovom slučaju od strane svog nekadašnjeg mentora uvučen u izbornu promidžbu za NO udruženja koje trenutno istražuje Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu .
Na naš upit o tome u Rimac Automobilima nisu željeli dati komentar. 

REAKCIJA IVANA VLAINIĆA

U svom članku pod nazivom " Novi angažman Mate Rimca neočekivano se zakomplicirao " –  objavljenom danas, 13.09.2019.  u 13. sati i 14. minuta, objavili ste neistinitu informaciju.
Naime, sukladno Statutu Hrvatske zajednice tehničke kulture, stručne službe HZTK su u sklopu slanja kompletnih materijala svih predloženika za tijela u novom mandatu 2019.-2023., poslale i prijedlog sastava članova novog Nadzornog odbora, koji je potpisala Glavna tajnica, također sukladno Statutu i po istom obrascu po kojem su se slali materijali za prošlo mandatno razdoblje 2015.-2019.
Napominjem da se članovi nadzornog odbora ne predlažu od strane članova Skupštine, već ih ista samo potvrđuje.
Neistinite informacije o meni čine nesagledivu štetu pred same izbore, budući da se izborna Skupština održava već sutra u 11 sati ujutro.
Molim vas da sukladno Zakonu o medijima hitno uklonite članak ili objavite demanti, još do kraja današnjega dana.

s poštovanjem,
Ivan Vlainić

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sve je to lijepo ali dok ne budemo imali električno vozilo kao visoko serijski brend cijenom pristupačan širokim masama, nećemo imati niti većeg zapošljavanja niti pomoći BDP-u. I tek kada se uspostavi sustav brze izmjene pogonskih baterija i stanica za njihovu zamjenu, biti ćemo na konju. A imamo i ĐĐ i Končar i ETF i Strojarskih fakultet i toliko malih firmi i dok se ne počne raditi na projektu elektro auto industrije, samo ćemo zaostajati za svijetom. Ne treba izmišljali toplu vodu, samo se treba prisjetiti VW prije više od 70 god. i Vespe i FIATA u pedesetih i šezdesetim, pa Honde koja je izrasla iz motocikla kao i mnogih drugih brend ova…

New Report

Close