Nove zrakoplovne linije za brojne europske destinacije

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2017. u 11:49
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Otvaraju nam se i mogućnosti novih turističkih tržišta.

Ryanairu, koji od 28. ožujka dva puta tjedno povezuje Pulu s Frankfurtom, Bruxellesom i Londonom, koncem ovog mjeseca u pulskoj Zračnoj luci pridružit će se nove aviokompanije s novim linijama. Lufthansa otvara liniju s Frankfurtom; Eurowings s Koelnom, a Jet2.com i Easyjet s Londonom, prvi leti iz zračne luke Stansted, drugi s Gatwicka. Letovi Lufthanse i Jet2.coma potpuno su nove linije; prva kreće u petak, 28. travnja, a druga dan kasnije i lete sve do konca listopada.

Kako piše Glas Istre, od 20. svibnja Lot Polish Air uvodi liniju za Pulu iz Varšave, Easyjet iz Bristola, Transavia iz Rotterdama, a 1. srpnja kreće i British Airways s londonskog Heathrowa. Svi letovi su već na prodaji preko stranica zrakoplovnih kompanija.

– Sve ostale aviokompanije pojačavaju broj letova tjedno, ili povećavaju kapacitete zrakoplova pa na kraju ove godine očekujemo 600 tisuća putnika. Lani smo dosegnuli brojku od 436 tisuća putnika. Lufthansa će za Frankfurt letjeti dvaput tjedno, petkom i ponedjeljkom, i uz Croatiju Airlines koja već leti utorkom i četvrtkom Pula će četiri dana u tjednu biti povezana s jednim od najvećih aerodroma u Europi i velikim čvorištem Star Alliance. To otvara mogućnost da se dosegne bilo koja točka u svijetu.

Otvaraju nam se i mogućnosti novih turističkih tržišta: Daleki istok, Kanada, SAD, što je posebna vrijednost ove linije. Isto vrijedi i za tri londonska aerodroma s kojima ćemo biti povezani – Stansted, Gatwick, Heathrow – jer London je grad od 14 milijuna stanovnika i to će svakako dati dodatnu vrijednost Istri kao turističkoj destinaciji, kaže Svemir Radmilo, direktor Zračne luke Pula.

Komentirajte prvi

New Report

Close