Koordinacija ugostitelja Hrvatske, koja okuplja predstavnike 20-ak udruga, najavljuje za iduću godinu projekt posebnih oznaka za restorane koji će nuditi jela od domaćih proizvoda, pripremljena domaćim kulinarskim tehnikama i u domaćem ambijentu, piše u subotu Večernji list.
Lokali koji će na stol iznositi sto posto hrvatske namirnice dobivat će oznaku tri kravate. Oni koji će se pobrinuti da se u njihovim kuhinjama hrana sprema po domaće četiri, a petu kravatu zaslužit će samo oni koji osmisle interijer inspiriran mikro lokacijom restoran, otkrio je za Večernji predstavnik Koordinacije ugostitelja i vlasnik dvaju zagrebačkih restorana Marin Medak.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Totalna glupost. Mi domaći svi znamo tko ima domaće stvari a to je samo 5% restorana i ne trebaju nam nikakve naljepnice a strance ionako nije briga jel domaće nego da li je ukusno i dobra posluga. Drugo, ti su restorani preskupi za većinu ljudi. Zanimljivo, nikome ne padne na pamet da otvori neku firmu ili tvornicu nego se igraju naljepnicama. Tipično hrvatski.
Uključite se u raspravu