Novac više nije siguran ni u banci: Klijentu s računa ukrao više od 118 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 08. kolovoz 2017. u 11:43
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Protiv pohlepnog bankara policija je podnijela prijave zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenje isprave, pronevjeru i prijevaru.

Da novac umirovljenika više nije siguran ni u bankama, svjedoči primjer iz Slatine gdje je dvoje ljudi starije životne dobi pokrao zaposlenik banke u kojoj su čuvali novac. Sredinom prošloga tjedna, 76-godišnji muškarac došao je u Policijsku postaju Slatina i podnio kaznenu prijavu zbog nestanka novca s računa. Policajci su odmah proveli istraživanje i otkrili da “prste” u ovome ima zaposlenik banke, piše Glas Slavonije.

– Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je uposlenik banke tijekom ožujka, travnja i lipnja 2016. godine, bez znanja te krivotvorenjem potpisa na isplatnom listiću s bankovnog računa 76-godišnjaka u četiri navrata podigao ukupni novčani iznos veći od 118.000 kuna. Također, na isti je način krivotvorenjem potpisa na isplatnim listićima oštetio i 86–godišnjakinju za ukupni novčani iznos od 24.000 kuna

Protiv pohlepnog bankara policija je podnijela prijave zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenje isprave, pronevjeru i prijevaru. U vezi cijelog slučaja podneseno je posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A krađu?

New Report

Close