Nova zgrada Vodovoda u Makarskoj nema – kanalizaciju

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2018. u 14:52
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Punih tridesetak godina govori se o potrebi premještanja direkcije makarskog “Vodovoda” na novu lokaciju, a u lipnju 2016. počela je izgradnja poslovne zgrade na predjelu Bilaje.

Objekt površine oko 1000 metara četvornih već je neko vrijeme završen na zemljištu koje je dijelom bilo u vlasništvu te komunalne tvrtke, a dio je otkupljen.
Projekt arhitekta Ive Marinovića vrijedan je 7,5 milijuna kuna, a imat će suvremeno veliko skladište, mehaničku i bravarsku radionicu u prizemlju, te prostore za radnike poput garderobe, sanitarnih čvorova i dnevnog boravka na istoj etaži.
Još dva kata su nad prizemljem izgrađena. Na prvome će, kada se usele, biti centar za daljinsko upravljanje sustavom i tehnički sektor, a na drugom opći sektor, računovodstvo, ured direktora i dvorana. Preseljenje je optimistično bilo planirano u travnju prošle godine, međutim "zeznuo" ih je teleoperater koji im nije na vrijeme prikopčao liniju, piše Slobodna Dalmacija. 
Zeznulo je njih,međutim, još nešto osim telefonskih linija.
Zgrada ima još jedan, ne baš tako mali nedostatak, a to je nepostojeći kanalizacijski sustav, pa bi se fekalije trebale zbrinjavati u septičkoj jami. Ta činjenica je više nego apsurdna budući da je riječ o zgradi u koju će useliti tvrtka u čijem je djelokrugu i odvodnja otpadnih voda.
No, prema riječima direktora Šimuna Borića, izgradnja kanalizacijskog sustava nije ovisila o njima.

"S izgradnjom kanalizacijskog sustava smo došli do trgovačkog centra "Kaufland" na predjelu Volicija. Dalje nismo mogli proći i i dalje ne možemo sve dok se na tome mjestu ne napravi cestovna petlja. Bili smo na nekoliko sastanaka s predstavnicima "Hrvatskih cesta", ali još uvijek ništa od toga. Lokacijska dozvola nas čeka, ali ne možemo ništa početi dok se ne bude znala konačna varijanta petlje", dodaje Borić.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close